SOFTWARE VIDEOANALYSE

Videoanalyse in het voetbal

Videoanalyse software binnen voetbal verbetert de teamprestatie en individuele prestaties van spelers in een team. Niets geeft meer inzicht in het eigen spel dan videobeelden van wedstrijden en trainingen. De meeste topclubs werken al met videoanalyse. Ook bij het vrouwenvoetbal zie je het steeds vaker. Verschillende eredvisieclubs gebruiken TeamTV.

Hoe werkt videoanalyse binnen het voetbal

TeamTV is een online videoanalyse omgeving. Videoanalyse binnen het voetbal bestaat uit deze onderdelen:

• Neem je voetbalwedstrijd op met camera
  • Upload de video naar TeamTV
  • Tag de spelmomenten in de video
  • Analyseer de spelmomenten
  • Bespreek de resultaten met je spelers

Kenmerken TeamTV Video-analyse voor voetbal

Video's uploaden en delen:

Deel video’s van voetbalwedstrijden online met je spelers en staf, zodat ze wedstrijdfragmenten die jij belangrijk vindt kunnen terugkijken. Wanneer ze ook maar willen, en op welk apparaat dan ook.

Video's taggen en coderen:

Na uploaden van de video van je voetbalwedstrijd geef je aan wat er gebeurt in de wedstrijd (taggen/coderen); welke acties, waar op het veld, door welke spelers, etc... Deze wedstrijdfragmenten deel je daarna met je spelers en worden gebruikt in rapporten en analyses, specifiek ingericht op het voetbal.

Rapporten en analyse:

Je hebt de keuze uit diverse rapportages en analyses. Deze worden automatisch gegenereerd op basis van gegevens die je tijdens of na de voetbalwedstrijd hebt ingevoerd worden. Ze zijn ook interactief; je kunt in een rapport klikken om de desbetreffende wedstrijdfragmenten terug te kijken.

SOFTWARE VIDEOANALYSE