1 augustus 2020

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Vooruitblik op Brabantse P1: Transfers, titelkandidaten, rookies én nieuwkomers doorgelicht

Wanneer we precies starten én hoe het seizoen 2020-2021 zal verlopen, kan niemand voorspellen. We kunnen enkel vooruitblikken naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn. Patrice Pfeiffer – oprichter van het Digital Scouting platform - kent de Brabantse eerste provinciale uit zijn broekzak. Vele uren analyseerde hij spelsystemen, spelers en coaches uit P1. De perfect man dus om eerste provinciale Brabant door te lichten.

MyPitch: Welke clubs uit de Brabantse eerste provinciale deed de strafste transfers?

OHR Huldenberg en Sporting Kampenhout deden volgens ons de opvallendste transfers.

Eind vorig seizoen al kon OHR Huldenberg het jonge talent Brian Roekens opvissen bij het failliete Duffel. Een aanvaller die zijn opleiding genoot bij OHL en KRC Genk, die meteen inzetbaar was en twee keer scoorde in zijn eerste wedstrijd voor het team.

Verder zien we een pak ervaring bijkomen met de gebroeders Taelemans die beiden van Tempo Overijse komen en waarvan Kevin Taelemans 19 selecties achter zijn naam mag schrijven bij de kanaries van VV Sint-Truiden in de Jupiler League. Het is eveneens uitkijken naar Nils Goedeweeck die van SC Aarschot overkomt en die waarschijnlijk de linkerflank voor zijn rekening zal nemen.

Bijkomend wist OHR in laatste instantie iedereen te verrassen met de transfer van Vincent Vergauwen, niemand minder dan de topschutter van vorig seizoen met 16 doelpunten die de overstap maakt van KFC Diest.

Kortom, heel gerichte transfers en een enorme kwaliteitsinjectie voor OHR Huldenberg.

Sporting Kampenhout wist quasi haar volledige kern van vorig seizoen te behouden en versterkte zich nog met kleppers als William Acke (KVK Tienen) en Brusk Er (VC Bertem-Leefdaal) in de aanval. Ook verdediger Niels Heyvaert en de polivalente Dino Jonckheere - die beiden overkomen van KSC Grimbergen – zijn straffe transfers. De plaatsen zullen duur zijn maar hun bank zal onwaarschijnlijk sterk zijn.

Ten slotte is het uitkijken naar de honger van aanvaller Wout Bache, de counterspits bij uitstek en een van de beste aanvallers uit de reeks. Hij kende weliswaar een ongelukkig seizoen bij KFC Diest en maakt de overstap naar SC Out-Hoegaarden, getraind door ex-rode duivel Tom Soetaers, waar hij ongetwijfeld opnieuw in de schijnwerpers zal staan.

MyPitch: Wie zijn voor jou de titelkandidaten in de Brabantse eerste provinciale?

Wat de titel betreft, zijn alle ogen gericht op Sporting Kampenhout. Ze stonden vorig seizoen maar liefst 13 weken op kop maar kenden hun dipje op een zeer ongelukkig moment met twee opeenvolgende nederlagen net voor de corona-stop. Hierdoor zakten ze opeens naar de derde plaats in het klassement, waardoor concurrenten KFC Diest en Rhodienne-De Hoek konden profiteren met een promotie naar derde klasse. Een bittere pil voor Sporting Kampenhout, maar niet getreurd, ze zullen er dit seizoen staan en er alles aan doen om dit recht te zetten.

Kwalitatief is Sporting Kampenhout sowieso een van de beste ploegen uit de reeks met een bestuur aan het roer dat heel goed weet waarmee ze bezig is. Het team is zeer gebalanceerd met een gezonde mix van opkomend eigen jeugdtalent en een pak ervaring met smaakmakers als Avetisov, Medard, Vangrunderbeek, Put en Assalhi.

Als kers op de taart krijgen ze er dit seizoen Denis Dessaer bij als nieuwe T1 die samen met Felice Mazzu gewerkt heeft bij KRC Genk.

MyPitch: Wie wordt de outsider in de Brabantse eerste provinciale?

Verschillende teams zullen het vuur aan de schenen van Sporting Kampenhout willen leggen en meedingen voor de prijzen. Een vaste waarde in de reeks is KHO Bierbeek die al maar te graag eens naar de nationale reeksen wil. Ook VC Bertem-Leefdaal, de revelatie van vorig seizoen waarvan T1 Gunter Magits op onze Facebook pagina tot coach van het jaar verkozen werd, zal even goed willen doen als vorig seizoen met een plaats in de top 5.

Gezien de inkomende transfers van OHR Huldenberg beschikken ze op papier over een zeer stevige ploeg. Het zal afwachten zijn in welke mate de mayonaise zal pakken, maar mocht deze pakken, verwachten we hen, wetende dat ze zich de voorbije twee seizoen in P1 nipt konden redden, als de revelatie van het seizoen.

Verder is het uitkijken hoe teams als SC Aarschot en SC Out-Hoegaarden het zullen doen en dit zonder KV Tervuren-Duisburg te vergeten met topschutter Pirotte in de hoofdrol. Hij scoorde tussen 12 januari en 8 maart de laatste 9 doelpunten van zijn team.

Ook zijn we benieuwd naar het KSC Grimbergen van trainer Vito Simone die heel wat sterkhouders zag vertrekken en die een volledig nieuwe ploeg klaar moet stomen voor de start van de competitie.

Uiteindelijk zal het ook interessant zijn ploegen als VK Linden en KFC Borght-Humbeek in het oog te houden en in welke mate ze hun ijzersterke thuisreputatie zullen kunnen bevestigen. Zo wist KFC Borght-Humbeek vorig seizoen 23 van haar 29 punten thuis te pakken. Met de komst van aanvallers Buscema (Rhodienne-De Hoek) en Neshovanovich (KV Woluwe-Zaventem), vorig seizoen samen goed voor 14 doelpunten, zou FC Melsbroek wel eens een niet onbelangrijke rol van scherprechter op zich kunnen nemen.

En wat VK Liedekerke betreft, dat een transitieseizoen kende en waar sterspeler Steve Desaegher – vorig seizoen goed voor 44% van alle doelpunten – waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen begint, zullen we snel weten of ze opnieuw een te duchten concurrent worden. Dit onder de vleugels van coach Ives Cordier.

MyPitch: Voor welke drie spelers moeten fans volgend seizoen naar het voetbal gaan in de Brabantse eerste provinciale?

Het is eerlijk gezegd een onmogelijke taak om maar drie spelers te noemen. Dit zou trouwens afdoen aan de individuele kwaliteiten die aanwezig zijn in de reeks. Er zijn een pak ervaren rotsen aanwezig waarvoor het sowieso de moeite is om deze P1-reeks van dichtbij te volgen.

Als we dan toch op de vraag moeten antwoorden dan zijn we eerder benieuwd naar de prestaties van talentvolle ‘rookies’. Dan denk ik aan Frérotte van FC Melsbroek – vorig seizoen al goed voor 1300 speelminuten - , Dochez van KHO Bierbeek - die overigens een van de grootste opkomende talenten is in het Futsal – en Piret van VC Bertem-Leefdaal. Piret zal eindelijk te zien zijn in P1 nadat hij jarenlang de netten deed trillen voor de Stormvogels van Haasrode in P2.

Ook mikken we op een definitieve doorbraak van Degeest bij KHO Bierbeek. Hij is een aanvallend ingestelde speler met een onwaarschijnlijke passing en vista en waarvan de grootste uitdaging of progressiemarge zich in het mentaal aspect van voetbal bevindt.

MyPitch: Welke clubs krijgen het moeilijk?

In deze technisch en tactisch sterke reeks kan iedereen van iedereen winnen. Desondanks verwachten wij dat er dit seizoen snel een kloof zal ontstaan tussen de top 5 ploegen en een brede middenmoot. Wat dat betreft zullen deze ploegen dan heel erg aan elkaar gewaagd zijn en zal er tot de laatste speeldag gestreden worden tegen degradatie. Kijk maar naar vorig seizoen waar uiteindelijk maar 5 punten verschil was tussen plaats 10 en de eerste degradatieplaats 14, met nog belangrijke en doorslaggevende duels voor de boeg, die we spijtig genoeg niet hebben mogen meemaken door de gekende omstandigheden.

Het zal hoe dan ook uitkijken zijn naar wat de 4 nieuwkomers uit P2 zullen doen: Boka United, Wambeek-Ternat, HO Veltem en VC Houtem-Oplinter. Fysiek verwachten we dat ze zeker in orde zullen zijn om het de favorieten moeilijk te maken, maar de vraag is alleen hoe snel ze zich zullen kunnen aanpassen in deze technisch en tactisch sterke reeks. Hun ambitie zal ongetwijfeld zijn om zo snel mogelijk de ‘veilige’ 30 punten te halen en alles wat er bij komt zal bonus zijn.

Er moet uiteraard ook rekening gehouden worden met wat de Brabantse ploegen in D3 zullen doen, wat altijd een enorme invloed heeft op het aantal degradatie plaatsen. Zo zakte bijvoorbeeld SC Out-Hoegaarden in het seizoen 2017-2018 van P1 naar P2 als 11de in het klassement met 36 punten. Een seizoen waar er dus maar liefst 6 zakkers waren.


MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

EK 2020 / De 11 doelpunten van Italië onder de loep

Straks staat de halve finale tussen Italië en Spanje op de planning. Reden genoeg voor en Digital Scouting analyse van de tot nu toe 11 gescoorde doelpunten van de Squadra Azzura!

6 juli 2021

Lees meer

EK 2020: Denemarken - België: Hoe de Denen Maehle en Wass België hebben pijn gedaan

België is goed weggekomen en heeft zelfs afgezien tegen Denemarken... hoe dat komt kom je in dit artikel te weten.

18 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Turkije - Italië: Het spel van de Italianen in balbezit

Turkije - dat bekend staat als een sterke machine - en Italië - dat op revanche aast na hun afwezigheid op het WK 2018 -stonden in de belangstelling voor deze openingswedstrijd van het EK 2020. Na de overwinning van de Italianen gingen we hun spel in balbezit analyseren.

12 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Wie wordt deze zomer dé Digital Scouting voetbalkenner van het EK?

Nog exact één maand nagelbijten en het EK voetbal mag eindelijk van start gaan! In samenwerking met onze partners starten we vanaf vandaag met onze eigen EK-Digital Scouting competitie en is het tijd om jouw pronostiek in te vullen en kans te maken op leuke prijzen. C'est parti!

11 mei 2021

Lees meer

P1 / CONTAINER CUP - OHR Huldenberg

OHR T1 - Steven Peeters - aan het woord omtrent het aanbieden van alternatieven aan zijn spelers in tijden van Corona.

12 februari 2021

Lees meer

Digital Scouting Magazine - Limited Edition

We droomden er al lang van, maar dromen is niet genoeg. Deze keer hebben we het gewoon gedaan, we zijn gesprongen, uit onze comfortzone gekomen en het magazine dat u op het punt staat te lezen is er het resultaat van.

27 november 2020

Lees meer

P1 / Zeno Vanhoyland (KHO Bierbeek): Doelman van de maand september

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Nico Van Roost nieuwe T1 SC Aarschot

Na enkele gesprekken tussen SC Aarschot en Nico Van Roost werd beslist om terug samen in zee te gaan!

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Steve Desaegher (VK Liedekerke): Topschutter van de maand september

Met elk 3 doelpunten tussen speeldag 2 en 4 waren ze nog met 4 in de running om tot Topschutter van de maand verkozen te worden via onze Facebook pagina. Uiteindelijk was het Steve Desaegher (VK Liedekerke) die met de prijzen ging lopen!

25 oktober 2020

Lees meer

P2A / Peter Heremans (KFC Baal): Topschutter van de maand september

In P2A staat ervaren rots Peter Heremans (KFC Baal) autoritair aan de kop van het klassement der doelschutters en dat levert hem de titel van Topschutter van de maand september in P2A!

24 oktober 2020

Lees meer

BOKA United: Open brief na Corona besmetting VK Linden

Als vervolg op de vermeende Corona besmettingen van spelers van VK Linden op BOKA United (P1) kregen we deze open brief van het bestuur van BOKA als reactie op de heisa van de afgelopen dagen.

21 oktober 2020

Lees meer

P2A / Bjarne Vandervoort (ERC Hoeilaart): Doelman de van de maand september

Met wat vertraging werden de 3 eerste speeldagen afgewerkt in 2de Provinciale A en weten we nu dus wie de titel van doelman van de maand achter zijn naam mag schrijven.

13 oktober 2020

Lees meer

Jorne Vanderstappen (VC Bertem-Leefdaal): 6 invalbeurten, 5 doelpunten

Bekijk hier de 5 doelpunten van 'supersub' Jorne Vanderstappen uit zijn laatste 6 invalbeurten (sinds 05/09/20)

5 oktober 2020

Lees meer

P2B / Romain Gabrielli (Euro.90 Kraainem): Topschutter van de maand september

Met 4 doelpunten kroont Romain Gabrielli zich tot topschutter van de maand september in P2B

1 oktober 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Viki De Cremer (Scheidsrechter)

Mea culpa! Dat we te weinig aandacht schenken aan onze scheidsrechters staat als een paal boven water en het is dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Onder het motto ‘Ladies first!’ gingen we voor onze rubriek ‘Open vragen, duidelijke antwoorden!’ op zoek naar Viki De Cremer. Here we go!

30 september 2020

Lees meer

P2B / Ken Matton (KHO Huizingen): Doelman van de maand september!

Na 3 speeldagen kennen we de doelman van de maand in P2B!

29 september 2020

Lees meer

Steven Verleysen (VK Liedekerke) : Meest opvallende acties

Bekijk hier de meest opvallende acties van VK Liedekerke speler, Steven Verleysen, in de wedstrijd tegen KFC Borght-Humbeek.

28 september 2020

Lees meer

VC Bertem-Leefdaal: Doelkans uit ondertalsituatie 2 v 5(+K)

Een beeldanalyse dat aantoont hoe VC Bertem-Leefdaal uit een 2 v 5 ondertalsituatie dankzij een slimme loopactie van aanvaller Piret vanuit de omschakeling alsnog tot een doelkans komt.

24 september 2020

Lees meer

Gunter Magits: "Niet mijn karakter om excuses in te roepen!"

Gunter Magits, T1 - VC Bertem-Leefdaal, blikt terug op de nederlaag van vorige zondag maar kijkt vooral strijdvaardig vooruit op wat nog moet komen!

22 september 2020

Lees meer

Yves Desard (T1 - VC Houtem-Oplinter) over het behaalde punt tegen OHR Huldenberg

Lees hier de terugblik van coach Yves Desard op de wedstrijd tussen VC Houtem-Oplinter en OHR Huldenberg

20 september 2020

Lees meer

KHO Bierbeek vs Boka United: De kijk van Boka coach Chris De Backer

Lees hier de analyse van de wedstrijd van T1 Chris De Backer, coach van Boka United.

20 september 2020

Lees meer

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x