8 april 2020

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Digital Scouting: Gunter, Proficiat met de titel van coach van het jaar! Wat doet dit met jou?

Gunter Magits: Bedankt! Ik zou liegen als ik zeg dat dit geen plezier doet , maar zoals ook al gezegd tegen anderen zie ik dit als een erkenning voor de ganse groep van VC Bertem-Leefdaal, spelers en staff.

Het was toch allemaal nieuw voor ons allemaal en letterlijk iedereen heeft zijn best gedaan om er een meer dan geslaagd seizoen van te maken.

Jammer dat we dan door de gekende omstandigheden zo'n seizoen niet op de gepaste manier kunnen afsluiten … er stonden nog enkele mooie affiches op de kalender, we konden ons nog  kwalificeren voor de eindronde en uiteraard keken we ook uit naar onze einde seizoen BBQ en het tennisvoetbal tornooi welke op Bertem-Leefdaal ging plaatsvinden.

Digital Scouting: Wat vond je van de reeks dit seizoen? Welke teams zijn jou tactisch het meest bijgebleven?

Gunter Magits: De reeks was zeker even sterk dan vorig seizoen. Veel ploegen hebben zich enorm gericht versterkt en zoals het al jaren het geval is in P1, kan iedereen van iedereen winnen. Net dat maakt dat deze reeks zo mooi maar ook zo moeilijk is.

Sporting Kampenhout stond in hun vertrouwde K-4-3-3 een gans seizoen als een huis. Jammer voor hen kenden ze hun dipje net voor de ‘Corona stop’ maar ze hebben indruk gelaten op mij met een uitgebalanceerde mix van ervaring en jonge talenten en een enorm sterke blok.

KFC Diest werd door Guido Brepoels heel goed klaargestoomd. Tactisch is het een zeer sterk geheel die een ploeg meteen bij de keel kan rijpen, denk maar aan onze thuismatch. Met hun talent en ervaring konden ze zich, indien nodig, snel aanpassen aan de tegenstander. Minimaal 3 keer trainen de week geeft uiteraard ook meer mogelijkheden om tactisch op bepaalde zaken gericht te trainen en dat zag je bij hen ook op het veld.

KSC Grimbergen is elk seizoen een van de best voetballende ploegen uit de reeks. Ze vonden  net op tijd de nodige stabiliteit en met Vito Simone hebben ze een trainer in huis gehaald die tactisch sterk aangelegd is met juiste analyses over tegenstrever en eigen ploeg .

Digital Scouting: Hoe heb je het met uw groep aangepakt om ‘de mayonaise te laten pakken’ en uw 2 spelsystemen K-4-3-3 en K-3-5-2 zo snel onder de knie te krijgen?

Gunter Magits: Van dag één was het belangrijk om de spelers mee te nemen in het nieuwe verhaal … En of ze zijn meegegaan in dat verhaal!

Al jaren heeft VC Bertem-Leefdaal een zeer goede en hechte groep en hieraan had ik dan ook amper werk. Vanuit ons idee over hoe we wilden voetballen zijn we dan ook gaan trainen.De nadruk lag hier steeds op een combinatie van balbezit en organisatie aangevuld met fysieke paraatheid en recuperatie om de groep fris te houden.

Bewust speelden we in de voorbereiding tegen enkele sterke ploegen uit P1 regio Brussel en we maakten hiervan gebruik om de ploeg te "zetten". Met de weken werden er ons dan ook meer en meer van bewust dat we hoger mochten ambiëren dan alleen maar in de linker kolom van de rangschikking te eindigen.

Op training werd er zeer vaak getraind met passvormen en vormen in balbezit. Met de passvormen lag onze focus op de pass -en looplijnen in functie van onze verschillende veldbezettingen en dit werd dan aangevuld met vormen in balbezit waarbij een aantal cruciale details werden aangehaald met het oog op de komende wedstrijd.

Digital Scouting: Hoe heb je het seizoen zelf beleefd? Wat zijn volgens jou de hoogtepunten geweest?

Gunter Magits: Met Bram Laeremans was het als nieuwe trainersstaff van dag één enorm aangenaam samenwerken. Bij VC Bertem-Leefdaal hebben we absoluut niet te klagen met mooie accommodatie en infrastructuur tot onze beschikking. Voeg daar nog een gemotiveerde spelersgroep aan toe en je hebt de ideale mix om ook laat na de training memorabele momenten te beleven!

Als ik een aantal hoogtepunten moet aanduiden dan zeker onze stage in Amsterdam en onze uitzeges op VK Liedekerke en KFC Diest. Persoonlijk vond ik onze overwinning op KFC Diest het mooiste moment van het seizoen. Enerzijds omdat ik er zelf vorig seizoen als T2 actief was maar anderzijds ook om de manier waarop we gespeeld hebben.

Digital Scouting: Je hebt Brusk Er omgetoverd tot een omschakelingspits. Interessant om op te merken is dat Feyaerts en Er samen goed zijn voor 50% van de gescoorde doelpunten maar dat Er na nieuwjaar maar 2 keer scoorde. Hoe heb je dit aangepakt en tactisch opgevangen?

Gunter Magits: Brusk Er is een geweldige speler die ik al langer kende van bij KHO Bierbeek. In het tussenseizoen zei er iemand tegen mij dat als je Brusk zijn rendement omhoog kan halen, dan is dat een topper. Daar andere spitsen zoals De Braekeleer nog jong zijn en Alexandre Marion geblesseerd was, moesten we op zoek naar een andere oplossing. Na overleg met Bram kwamen we zo uit bij Brusk op de positie 9. Dat dit een goede keuze was is gebleken in heel wat wedstrijden .

Er was inderdaad een periode dat Brusk allesbepalend was en er een goede verstandhouding was met Feyaerts. Beiden hebben specifieke kwaliteiten en zijn zeer complementair. Na nieuwjaar was ook Alex Marion opnieuw helemaal fit en dit heeft ook invloed gehad op de positie van Brusk, zijn aantal gescoorde doelpunten en onze manier van spelen.

Aangezien VC Bertem-Leefdaal de 3e beste aanval heeft van P1, dan kan je alleen maar concluderen dat het volledige aanvallende compartiment het zeer goed heeft gedaan. Ik denk dan meteen aan een indrukwekkende De Braekeleer op KV Tervuren-Duisburg en een alomtegenwoordige Brusk Er in heel wat wedstrijden. Feyaerts, die op enkele matchen na net voor nieuwjaar, een heel goed en constant seizoen gespeeld heeft. Marion die de weg naar het doel weer gevonden heeft vanaf januari, Wanyberg die een stabiele flankaanvaller gebleken is, Dekleermaeker als ‘Mister Assist’ en Aelen met zijn zeer nuttige invalbeurten …

Digital Scouting: We kijken nu met z’n allen naar volgend seizoen en hopen dat deze probleemloos van start kan gaan. Hoe zal jouw team er uitzien?

Gunter Magits: We zien een aantal spelers vertrekken maar uiteraard ook een aantal spelers die de kern komen versterken.

OUT:

- Brusk Er - Sporting Kampenhout

- Brandon Wanyberg – SC Out-Hoegaarden

- Jarne De Becker - Sportief Rotselaar

- Nathan Theys – Wordt keeperstrainer VC B-L volgend seizoen

- Eddy Amisi Nkulu - Stopt met voetballen

IN:

- Louis Piret - Stormvogels Haasrode: Jonge vlot scorende en hardwerkende spits

- Valentin Laklia - KV Tervuren-Duisburg: Type speler die we nog niet echt hadden in de  kern. Polyvalent en complementair met Feyaerts .

- Milan Waeytens - SC Out-Hoegaarden: Jonge talentvolle doelman

- Jorne Vanderstappen - KAC Betekom : Jonge en  snelle aanvaller.

Verder zullen jonge beloftevolle spelers als Dries Mees en Lander Oorts vanaf komend seizoen ook steeds mee trainen met de A-ploeg. Wij hopen een aantal andere spelers uit onze P4 ploeg steeds meer te betrekken in de kern en hen de mogelijkheid te geven hun kans te grijpen om op hoger niveau te kunnen voetballen.

Digital Scouting: Mooi! Wij kijken er alleszins naar uit om Piret eindelijk in P1 aan het werk te zien. Bedankt voor het gesprek. Veel succes en nogmaals proficiat, Gunter!Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

EK 2020 / De 11 doelpunten van Italië onder de loep

Straks staat de halve finale tussen Italië en Spanje op de planning. Reden genoeg voor en Digital Scouting analyse van de tot nu toe 11 gescoorde doelpunten van de Squadra Azzura!

6 juli 2021

Lees meer

EK 2020: Denemarken - België: Hoe de Denen Maehle en Wass België hebben pijn gedaan

België is goed weggekomen en heeft zelfs afgezien tegen Denemarken... hoe dat komt kom je in dit artikel te weten.

18 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Turkije - Italië: Het spel van de Italianen in balbezit

Turkije - dat bekend staat als een sterke machine - en Italië - dat op revanche aast na hun afwezigheid op het WK 2018 -stonden in de belangstelling voor deze openingswedstrijd van het EK 2020. Na de overwinning van de Italianen gingen we hun spel in balbezit analyseren.

12 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Wie wordt deze zomer dé Digital Scouting voetbalkenner van het EK?

Nog exact één maand nagelbijten en het EK voetbal mag eindelijk van start gaan! In samenwerking met onze partners starten we vanaf vandaag met onze eigen EK-Digital Scouting competitie en is het tijd om jouw pronostiek in te vullen en kans te maken op leuke prijzen. C'est parti!

11 mei 2021

Lees meer

P1 / CONTAINER CUP - OHR Huldenberg

OHR T1 - Steven Peeters - aan het woord omtrent het aanbieden van alternatieven aan zijn spelers in tijden van Corona.

12 februari 2021

Lees meer

Digital Scouting Magazine - Limited Edition

We droomden er al lang van, maar dromen is niet genoeg. Deze keer hebben we het gewoon gedaan, we zijn gesprongen, uit onze comfortzone gekomen en het magazine dat u op het punt staat te lezen is er het resultaat van.

27 november 2020

Lees meer

P1 / Zeno Vanhoyland (KHO Bierbeek): Doelman van de maand september

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Nico Van Roost nieuwe T1 SC Aarschot

Na enkele gesprekken tussen SC Aarschot en Nico Van Roost werd beslist om terug samen in zee te gaan!

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Steve Desaegher (VK Liedekerke): Topschutter van de maand september

Met elk 3 doelpunten tussen speeldag 2 en 4 waren ze nog met 4 in de running om tot Topschutter van de maand verkozen te worden via onze Facebook pagina. Uiteindelijk was het Steve Desaegher (VK Liedekerke) die met de prijzen ging lopen!

25 oktober 2020

Lees meer

P2A / Peter Heremans (KFC Baal): Topschutter van de maand september

In P2A staat ervaren rots Peter Heremans (KFC Baal) autoritair aan de kop van het klassement der doelschutters en dat levert hem de titel van Topschutter van de maand september in P2A!

24 oktober 2020

Lees meer

BOKA United: Open brief na Corona besmetting VK Linden

Als vervolg op de vermeende Corona besmettingen van spelers van VK Linden op BOKA United (P1) kregen we deze open brief van het bestuur van BOKA als reactie op de heisa van de afgelopen dagen.

21 oktober 2020

Lees meer

P2A / Bjarne Vandervoort (ERC Hoeilaart): Doelman de van de maand september

Met wat vertraging werden de 3 eerste speeldagen afgewerkt in 2de Provinciale A en weten we nu dus wie de titel van doelman van de maand achter zijn naam mag schrijven.

13 oktober 2020

Lees meer

Jorne Vanderstappen (VC Bertem-Leefdaal): 6 invalbeurten, 5 doelpunten

Bekijk hier de 5 doelpunten van 'supersub' Jorne Vanderstappen uit zijn laatste 6 invalbeurten (sinds 05/09/20)

5 oktober 2020

Lees meer

P2B / Romain Gabrielli (Euro.90 Kraainem): Topschutter van de maand september

Met 4 doelpunten kroont Romain Gabrielli zich tot topschutter van de maand september in P2B

1 oktober 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Viki De Cremer (Scheidsrechter)

Mea culpa! Dat we te weinig aandacht schenken aan onze scheidsrechters staat als een paal boven water en het is dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Onder het motto ‘Ladies first!’ gingen we voor onze rubriek ‘Open vragen, duidelijke antwoorden!’ op zoek naar Viki De Cremer. Here we go!

30 september 2020

Lees meer

P2B / Ken Matton (KHO Huizingen): Doelman van de maand september!

Na 3 speeldagen kennen we de doelman van de maand in P2B!

29 september 2020

Lees meer

Steven Verleysen (VK Liedekerke) : Meest opvallende acties

Bekijk hier de meest opvallende acties van VK Liedekerke speler, Steven Verleysen, in de wedstrijd tegen KFC Borght-Humbeek.

28 september 2020

Lees meer

VC Bertem-Leefdaal: Doelkans uit ondertalsituatie 2 v 5(+K)

Een beeldanalyse dat aantoont hoe VC Bertem-Leefdaal uit een 2 v 5 ondertalsituatie dankzij een slimme loopactie van aanvaller Piret vanuit de omschakeling alsnog tot een doelkans komt.

24 september 2020

Lees meer

Gunter Magits: "Niet mijn karakter om excuses in te roepen!"

Gunter Magits, T1 - VC Bertem-Leefdaal, blikt terug op de nederlaag van vorige zondag maar kijkt vooral strijdvaardig vooruit op wat nog moet komen!

22 september 2020

Lees meer

Yves Desard (T1 - VC Houtem-Oplinter) over het behaalde punt tegen OHR Huldenberg

Lees hier de terugblik van coach Yves Desard op de wedstrijd tussen VC Houtem-Oplinter en OHR Huldenberg

20 september 2020

Lees meer

KHO Bierbeek vs Boka United: De kijk van Boka coach Chris De Backer

Lees hier de analyse van de wedstrijd van T1 Chris De Backer, coach van Boka United.

20 september 2020

Lees meer

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x