3 november 2019

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)


Nadat het nieuws bekend raakte dat T1 Jeroen Winderickx VK Liedekerke verlaat om een stapje hoger bij KHO Wolvertem-Merchtem zijn ambitie achterna te gaan vonden we het noodzakelijk om met Ives Cordier te praten, de man die van Winderickx het roer overneemt.

Digital Scouting: Ives, het lijkt er op dat alles in sneltempo is gegaan. Vertel eens hoe je terugblikt op het 'Winderickx tijdperk'.

Ives Cordier: Het is allemaal inderdaad zeer snel verlopen. Eerst KVK Ninove die interesse toonde in onze coach, dan KHO Wolvertem-Merchtem. Ik denk dat we als club enkel fier mogen zijn op Jeroen alsook op ons “klein clubke “. Wat zich nu allemaal afspeelde is toch wel een groot teken dat we met weinig middelen toch wel opmerkelijke resultaten boekten. Hierdoor kwam VK Liedekerke op de kaart, en was de trein vertrokken voor zowel de club als Jeroen. De club maakte er dan ook een erezaak van om mee te werken in deze vlotte overgang en gunt dan ook terecht het succes voor Jeroen.

Jeroen heeft schitterend werk geleverd, ik heb dit nog eerst mogen ervaren als speler, en dit was toch opmerkelijk. Als ik naar de laatste 5 jaren terugkijk ben ik toch niemand anders tegengekomen die me zo 'getriggerd' heeft. Uiteraard heeft Jeroen ook minpunten, maar als we globaal bekijken was het steeds een genot om naar training te vertrekken. De behaalde resultaten waren de laatste 2 jaar dan ook top, alsook de oefenwedstrijden tegen clubs uit andere provincies waar iedereen toch meestal zei: Sterk VKL! Steeds leuk om horen uiteraard…

Digital Scouting: Wat blijft jou het meeste bij over zijn werkwijze?

 Ives Cordier: Jeroen is een coach die bezeten is door het spelletje. Zijn trainingen zijn technisch / tactisch van hoog niveau met daarbij nog eens de juiste kennis over het fysieke aspect. Hierdoor was het dan ook steeds uitkijken naar wat hij van ons verwachte op zowel trainingen als wedstrijden. Zijn manier van trainen was enorm leerrijk, hij liet ons zoveel mogelijke zaken zien die we op wedstrijden konden gebruiken om vanuit eigen sterkte te gaan spelen. Iedereen wist perfect wat hem verwacht werd en bovenop werden we een team die voor elkaar vocht! Zijn soms harde aanpak zal me bijblijven maar hij was zo zelfzeker dat spelers vlot meegingen in het verhaal. Hoe hij communiceerde, hoe hij het overbracht ...

Digital Scouting: Ook voor jou gaat het snel, je stopte pas met je voetbalcarrière om sportief directeur te worden bij VKL en nu word je, 4 maanden verder, al T1. Past dit allemaal binnen uw ambities en hoe goed ben je hierop voorbereid?  

Ives Cordier: Inderdaad, laatste maanden waren een rollercoaster aan emoties. Stoppen met voetbal was met spijt in het hart, want ik was er nog steeds zot van. De eerste weken naar de training toekijken was toch met gemengde gevoelens... Maar ik had ervoor gekozen om in schoonheid te stoppen. Ondanks het feit dat we de 2 laatste jaren de promotie net mistten met VKL gaf het me toch genoeg voldoening om hiermee het groene grasmat vaarwel te zeggen.
Familiaal is er ondertussen ook een 2de kindje bijgekomen waardoor ik mezelf eerder vanop de zijlijn zag toekijken. De extra inspanningen die je moet leveren als oudere speler in het tussenseizoen werden me teveel en spendeerde ik die tijd liever aan mijn gezin. Hiervan heb ik dan ook al direct met volle teugen kunnen genieten.

Uiteraard zag ik mezelf toekomstgericht terug wel iets sportiefs doen op het veld, maar uitgesproken trainer ambities had ik niet meteen. Door de nauwe samenwerking met Jeroen die me mee in zijn verhaal betrok begon het wel te kriebelen maar ik dacht: 'Laat me eerst een seizoen of twee maar toekijken'.Ondertussen was ik wel al gestart met mijn trainersdiploma’s te behalen omdat je nooit weet wat op je pad komt.

Digital Scouting: Kwam T2 Tomas Verhavert dan niet in aanmerking voor de job?

We moesten sowieso snel schakelen om de rust te doen terugkeren en zoals steeds werd er intern gekeken naar mensen die in aanmerking kwamen. Samen met het bestuur werd er dan beslist om het een kans te wagen als T1. Tomas wou hiervoor niet in aanmerking komen. Hij heeft ondertussen ook laten weten dat hij om familiale redenen, met spijt in het hart, ook met onmiddellijke ingang stopt. Ook hem wensen wij het allerbeste en hopen we hem, samen met Jeroen, nog veel terug te zien op VKL, waar ze steeds welkom zijn!

Onze technische staf zal dus momenteel bestaan uit mezelf als T1 samen met onze keepertrainer Benny De Cooman en onze kiné Jordy Debontridder. 

Niet alleen de club wil ik bedanken voor deze kans maar ook mijn gezin en mijn vrouw Tessa. Na enkele gesprekken kreeg ik ook de steun van thuis uit om hierin voluit te gaan en dat voelt goed aan.

Digital Scouting: Het is dus geen 'ad interim oplossing'?

Ives Cordier: De bedoeling is inderdaad om voor onbepaalde duur mijn functie als T1 te combineren met dat van Sportief Directeur en toekomstgericht een gestructureerde club als VKL op de kaart blijven zetten. We willen jonge talenten de kans geven om zich bij ons verder te ontwikkelen, ze in onze A en B kernen kansen geven terwijl ze bij andere clubs bijvoorbeeld sneller worden afgeschreven. Ik hoop dus uiteraard op een lange termijn samenwerking bij VK Liedekerke waar het steeds aanvoelt als thuiskomen.  

Digital Scouting: Hoe heeft de groep gereageerd op het nieuws? 

Ives Cordier: De groep wist dat Jeroen ambitie had om hogerop aan de slag te gaan maar door de timing was het toch wel wat verrast. De sfeer is zodanig goed dat het snel omsloeg in begrip hiervoor en iedereen wenst Jeroen veel succes bij zijn nieuwe club en het allerbeste toe. 

Zelf hoop ik Jeroen nog véél te horen want het klikte op meerdere vlakken, ook buiten het voetbal. Zoals we weten zijn we allemaal 'een passage' binnen een club maar ik werkte héél graag samen met hem. Hij heeft me de laatste dagen nu ook nog héél hard geholpen omtrent bepaalde zaken op te starten na zijn vertrek. Dus bij deze,  BEDANKT JEROEN!

Wat de groep verder over mijn aanstelling vindt zal je hen zelf moeten vragen maar ik reken er hoe dan ook op dat we samen de resterende tijd goed zullen werken met alle 'kopkes' in dezelfde richting, gericht naar ons doel: Goed voetbal blijven brengen en zoveel mogelijk winnen!!

Digital Scouting: Over winnen gesproken, wat verwacht je van het drieluik: Melsbroek, Borght-Humbeek en Meise?

Ives Cordier: Wij mikken op een 7 op 9. Dat zou toch wel goed van pas komen om met de top van het klassement te blijven meedraaien waarna we ons in alle rust kunnen klaarstomen voor de toppers tegen Bierbeek en Kampenhout. De heenronde sluiten we dan ook af met een voor ons toch altijd speciale wedstrijd tegen Rhodienne.

Digital Scouting: Het was een fijn gesprek, Ives! Bedankt daarvoor en succes met deze mooie uitdaging!
Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

EK 2020 / De 11 doelpunten van Italië onder de loep

Straks staat de halve finale tussen Italië en Spanje op de planning. Reden genoeg voor en Digital Scouting analyse van de tot nu toe 11 gescoorde doelpunten van de Squadra Azzura!

6 juli 2021

Lees meer

EK 2020: Denemarken - België: Hoe de Denen Maehle en Wass België hebben pijn gedaan

België is goed weggekomen en heeft zelfs afgezien tegen Denemarken... hoe dat komt kom je in dit artikel te weten.

18 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Turkije - Italië: Het spel van de Italianen in balbezit

Turkije - dat bekend staat als een sterke machine - en Italië - dat op revanche aast na hun afwezigheid op het WK 2018 -stonden in de belangstelling voor deze openingswedstrijd van het EK 2020. Na de overwinning van de Italianen gingen we hun spel in balbezit analyseren.

12 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Wie wordt deze zomer dé Digital Scouting voetbalkenner van het EK?

Nog exact één maand nagelbijten en het EK voetbal mag eindelijk van start gaan! In samenwerking met onze partners starten we vanaf vandaag met onze eigen EK-Digital Scouting competitie en is het tijd om jouw pronostiek in te vullen en kans te maken op leuke prijzen. C'est parti!

11 mei 2021

Lees meer

P1 / CONTAINER CUP - OHR Huldenberg

OHR T1 - Steven Peeters - aan het woord omtrent het aanbieden van alternatieven aan zijn spelers in tijden van Corona.

12 februari 2021

Lees meer

Digital Scouting Magazine - Limited Edition

We droomden er al lang van, maar dromen is niet genoeg. Deze keer hebben we het gewoon gedaan, we zijn gesprongen, uit onze comfortzone gekomen en het magazine dat u op het punt staat te lezen is er het resultaat van.

27 november 2020

Lees meer

P1 / Zeno Vanhoyland (KHO Bierbeek): Doelman van de maand september

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Nico Van Roost nieuwe T1 SC Aarschot

Na enkele gesprekken tussen SC Aarschot en Nico Van Roost werd beslist om terug samen in zee te gaan!

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Steve Desaegher (VK Liedekerke): Topschutter van de maand september

Met elk 3 doelpunten tussen speeldag 2 en 4 waren ze nog met 4 in de running om tot Topschutter van de maand verkozen te worden via onze Facebook pagina. Uiteindelijk was het Steve Desaegher (VK Liedekerke) die met de prijzen ging lopen!

25 oktober 2020

Lees meer

P2A / Peter Heremans (KFC Baal): Topschutter van de maand september

In P2A staat ervaren rots Peter Heremans (KFC Baal) autoritair aan de kop van het klassement der doelschutters en dat levert hem de titel van Topschutter van de maand september in P2A!

24 oktober 2020

Lees meer

BOKA United: Open brief na Corona besmetting VK Linden

Als vervolg op de vermeende Corona besmettingen van spelers van VK Linden op BOKA United (P1) kregen we deze open brief van het bestuur van BOKA als reactie op de heisa van de afgelopen dagen.

21 oktober 2020

Lees meer

P2A / Bjarne Vandervoort (ERC Hoeilaart): Doelman de van de maand september

Met wat vertraging werden de 3 eerste speeldagen afgewerkt in 2de Provinciale A en weten we nu dus wie de titel van doelman van de maand achter zijn naam mag schrijven.

13 oktober 2020

Lees meer

Jorne Vanderstappen (VC Bertem-Leefdaal): 6 invalbeurten, 5 doelpunten

Bekijk hier de 5 doelpunten van 'supersub' Jorne Vanderstappen uit zijn laatste 6 invalbeurten (sinds 05/09/20)

5 oktober 2020

Lees meer

P2B / Romain Gabrielli (Euro.90 Kraainem): Topschutter van de maand september

Met 4 doelpunten kroont Romain Gabrielli zich tot topschutter van de maand september in P2B

1 oktober 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Viki De Cremer (Scheidsrechter)

Mea culpa! Dat we te weinig aandacht schenken aan onze scheidsrechters staat als een paal boven water en het is dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Onder het motto ‘Ladies first!’ gingen we voor onze rubriek ‘Open vragen, duidelijke antwoorden!’ op zoek naar Viki De Cremer. Here we go!

30 september 2020

Lees meer

P2B / Ken Matton (KHO Huizingen): Doelman van de maand september!

Na 3 speeldagen kennen we de doelman van de maand in P2B!

29 september 2020

Lees meer

Steven Verleysen (VK Liedekerke) : Meest opvallende acties

Bekijk hier de meest opvallende acties van VK Liedekerke speler, Steven Verleysen, in de wedstrijd tegen KFC Borght-Humbeek.

28 september 2020

Lees meer

VC Bertem-Leefdaal: Doelkans uit ondertalsituatie 2 v 5(+K)

Een beeldanalyse dat aantoont hoe VC Bertem-Leefdaal uit een 2 v 5 ondertalsituatie dankzij een slimme loopactie van aanvaller Piret vanuit de omschakeling alsnog tot een doelkans komt.

24 september 2020

Lees meer

Gunter Magits: "Niet mijn karakter om excuses in te roepen!"

Gunter Magits, T1 - VC Bertem-Leefdaal, blikt terug op de nederlaag van vorige zondag maar kijkt vooral strijdvaardig vooruit op wat nog moet komen!

22 september 2020

Lees meer

Yves Desard (T1 - VC Houtem-Oplinter) over het behaalde punt tegen OHR Huldenberg

Lees hier de terugblik van coach Yves Desard op de wedstrijd tussen VC Houtem-Oplinter en OHR Huldenberg

20 september 2020

Lees meer

KHO Bierbeek vs Boka United: De kijk van Boka coach Chris De Backer

Lees hier de analyse van de wedstrijd van T1 Chris De Backer, coach van Boka United.

20 september 2020

Lees meer

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x