13 juli 2019

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Siegi Hendrickx is 50 jaar oud, getrouwd, vader van twee en doceert Economie en Fiscaliteit aan het Erasmus Hogeschool.

Als speler speelde hij bij RC Meldert, KSK Heist, Union Lovenjoel, Tienen utd  en Arsenal Oplinter en stopte zijn carrière op 39 jarige leeftijd. In de periode 2008-2011 was hij T1 van SC Hoegaarden waarbij in 2010 de titel in 3de Provinciale gehaald werd. Nadien bleef hij bij de club actief als jeugdtrainer en sportief verantwoordelijke en zit nu reeds 6 jaar in het hoofd- en jeugdbestuur van de club. Samen met het bestuur en heel wat gedreven vrijwilligers werd een mooie community club verder uitgebouwd tot wat het nu is: een familiale club met een gedegen jeugdopleiding (2 sterren Quality Club, provinciaal voetbal).

Digital Scouting: Siegi, laat ons wat verder uitbreiden over je functie van Sportief Verantwoordelijke bij SCOH en de visie van de club.

Siegi Hendrickx: Vriend en medebestuurder Joël Scheys en ikzelf waken als sportief verantwoordelijken in eerste instantie dat de clubvisie gerespecteerd wordt. Constant overleg met trainers A en B ploeg en U21, jeugdbestuur en de spelers zijn daarbij cruciaal. Verder proberen we waar nodig mee te draaien in het dagdagelijkse werk (tappen in kantine, kuisen, evenementen ondersteunen, etc …). Zelf doe ik ook nog dienst als speaker bij thuismatchen en verzorg ik wedstrijdverslagen en voorbeschouwingen op onze website www.scoh.be

De visie van SCOH is al jaren duidelijk. We opteren voor een kern die voor 80% bestaat uit spelers van Hoegaarden of een aanpalende gemeente. Spelers blijven ook lang bij ons hetgeen enerzijds voor stabiliteit zorgt en waardoor anderzijds een hechte band ontstaat tussen club, spelers en supporters. Uiteraard willen we de doorstroming van jeugd naar A ploeg bevorderen en dankzij onze opleidingsploegen SCOH B (P4) en U21 en de sterke jeugdwerking komen de oogstjaren er aan.

Zo komen nu al de volgende A-kern spelers uit onze eigen jeugdopleiding: Michiel Goen, Gerard Pierreux, Perhan Govaerts, Yentl Marchal, Lars Deweirdt.

Digital Scouting: Hoe blik je terug op het afgelopen seizoen en het tot stand komen van het winnen van de titel in P2?

Siegi Hendrickx: We kenden een moeilijke start, aanpassing aan kleinere velden, verdedigender ingestelde teams in 2de kostte ons wat punten. Op een bepaald moment stonden we 12 punten achter op toenmalig leider FC Averbode-Okselaar. We (Trainer Tom Soetaers en Bestuur) bleven echter rustig want we wisten dat we toch één van de sterkste ploegen waren. De 6 wedstrijden voor de winterstop speelden we ‘out standing’ en kwamen we terug tot 3 punten. In de terugronde gaven we nog weinig prijs en eens we aan de leiding kwamen was het meteen definitief.

Digital Scouting: Van P1 naar P2 en nu terug naar P1: Ondanks de positieve flow van het kampioen spelen in P2, wat zal dit seizoen anders moeten zijn dan 2 seizoen geleden om zich deze keer te handhaven in P1, waar de club hoort?

Siegi Hendrickx: Inderdaad, goede vraag. De kern nu is sowieso sterker dan 2 jaar terug, maar anderzijds is de reeks dat ook. Toch hebben we vertrouwen in deze groep en in de technische staf o.l.v. T1 Tom Soetaers die deze groep door en door kent en weet hoe het maximale er uit te halen. We hopen op een betere start dan 2 seizoenen terug zodat we niet meteen achter de feiten moeten aanhollen en kunnen meedraaien in de buik van de reeks.

Digital Scouting: Er zijn geen zwakke ploegen in deze reeks en starten met Liedekerke (Thuis), Diest (op verplaatsing) gevolgd door Melsbroek (thuis) om dan naar Borght-Humbeek te gaan, is niet van de poes …

Siegi Hendrickx: De start is idd loodzwaar. We krijgen de 4 resterende ploegen uit de top 5 van vorig seizoen in de eerste 6 wedstrijden te bekampen dus dat is niet evident, maar zoals je zegt, slechte ploegen zijn er niet. Extra druk geeft dat niet, integendeel. Je moet toch tegen iedereen en in het begin is alles moeilijk, ook voor de topploegen. De doelstelling is uiteraard het behoud. We mikken op plaats 10, 40 punten. Dat is iets beter dan seizoen 2017-2018 toen we met 37 punten en als 11de degradeerden.

De reeks lijkt me enorm sterk. ik denk dat er een 7-tal ploegen zijn die ambities hebben om te promoveren. Daarna komen er heel wat teams waaronder wij die mijn inziens redelijk aan elkaar gewaagd zijn en die zullen strijden voor de resterende ereplaatsen en het behoud, wat afhankelijk van het aantal dalers uit Nationale een lange lijst kan zijn.

Digital Scouting: Wat is jullie transferpolitiek geweest en wat kan je vertellen over de 4 huidige aanwinsten?

Siegi Hendrickx: Onze transferpolitiek is al jaren dezelfde. Wij doen nooit veel transfers. Spelers blijven zoals gezegd lang bij SCOH en eventuele vertrekkers vullen we aan met jonge talentvolle spelers uit de nabije regio plus enkele gerichte versterkingen en aankomende jeugd.  Ons budget zal vermoedelijk één van de kleinste uit P1 zijn en 8 of 9 spelers uit hogere reeksen aantrekken kunnen we niet en willen we trouwens ook niet.

Over onze aanwinsten:

- Gilles Laruelle (23j), een jonge Linksachter met aanvallende impulsen, hadden we al langer op het oog. Jong, van de regio, bij RC Butsel heel wat ervaring opgedaan (ook in P1)

- Dries Nys (23j), polyvalente middenvelder, komt na een jaartje Veltem terug naar ons. Hij speelde bij ons tijdens het seizoen 2017-2018 en was enorm geliefd bij spelers en supporters. Hij heeft grinta, loopvermogen, een prima traptechniek en wedstrijdmentaliteit. Dries is nog jong maar heeft de nodige ervaring in eerste opgedaan en we verwachten hem nog sterker dan 2 seizoenen terug.

- Tibo Janssens (21j), ex-Wijgmaal, middenvelder, hebben we in extremis nog losgeweekt bij VK Linden en hadden we via Tom Soetaers al enkele seizoenen in ons vizier.

- Milan Waeytens (19j) is een jonge beloftevolle doelman die samen met Lars Deweirdt (16j) en eerste doelman Thibeau Vertessen (20j) onze jonge doelwachterskern vormt.

Op dit moment zijn we nog bezig met mogelijks één inkomende transfer. Daarnaast hebben we 2 jonge talenten van eigen kweek doorgeschoven naar de A kern: Yentl Marchal - 17j en Perhan Goyvaerts - 18j. Hopelijk kunnen zij net zoals Robbe Coremans (18j) vorig seizoen doorbreken.

Digital Scouting: Van welke spelers verwacht je dat ze de ploeg moeten / zullen dragen?

Siegi Hendrickx: Natuurlijk is topschutter Michiel Goen ons speerpunt maar ook Joren Nijs en Amaury Berghmans (die we vorig seizoen aantrokken met het oog op een verlengd verblijf in P1) weten de goal staan. Achteraan en op het middenveld combineren we ervaring (Dimitri Nijs , Robbie Dumoulin, Dimi Renmans, Alexander Roosbeek en Gerard Pierreux) aan jonge sterke spelers zoals Lander Veulemans, Robbe Coremans,Niels Bamps en Arnaud Serruys en de aanwinsten.  Ook onze doelman Thibeau Vertessen zal een cruciale pion zijn.

Digital Scouting:  Hoe zou je Digital Scouting beschrijven aan iemand die ons nog niet kent?

Siegi Hendrickx: Ik vind Digital Scouting een ware verrijking voor het provinciaal voetbal. Al langer vind ik dat de Belgische professionele voetbalclubs heel wat authenticiteit kwijt zijn (constant nieuwe spelers, meestal uit het buitenland die snel weg zijn, buitenlandse investeerders, etc …) en dat ze zo voeling verliezen met "de supporter". Provinciaal voetbal is wat dat betreft veel authentieker en verdient mede daardoor eigenlijk veel meer aandacht. Digital Scouting zorgt door haar reportages mee voor extra aandacht en verslaat en analyseert wedstrijden met heel wat respect en objectiviteit.

Digital Scouting: Wij zijn alvast zeer tevreden met deze beschrijving! Heel erg bedankt voor het fijne en aangename gesprek, Siegi. Heel veel succes dit seizoen en tot binnenkort!Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

EK 2020 / De 11 doelpunten van Italië onder de loep

Straks staat de halve finale tussen Italië en Spanje op de planning. Reden genoeg voor en Digital Scouting analyse van de tot nu toe 11 gescoorde doelpunten van de Squadra Azzura!

6 juli 2021

Lees meer

EK 2020: Denemarken - België: Hoe de Denen Maehle en Wass België hebben pijn gedaan

België is goed weggekomen en heeft zelfs afgezien tegen Denemarken... hoe dat komt kom je in dit artikel te weten.

18 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Turkije - Italië: Het spel van de Italianen in balbezit

Turkije - dat bekend staat als een sterke machine - en Italië - dat op revanche aast na hun afwezigheid op het WK 2018 -stonden in de belangstelling voor deze openingswedstrijd van het EK 2020. Na de overwinning van de Italianen gingen we hun spel in balbezit analyseren.

12 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Wie wordt deze zomer dé Digital Scouting voetbalkenner van het EK?

Nog exact één maand nagelbijten en het EK voetbal mag eindelijk van start gaan! In samenwerking met onze partners starten we vanaf vandaag met onze eigen EK-Digital Scouting competitie en is het tijd om jouw pronostiek in te vullen en kans te maken op leuke prijzen. C'est parti!

11 mei 2021

Lees meer

P1 / CONTAINER CUP - OHR Huldenberg

OHR T1 - Steven Peeters - aan het woord omtrent het aanbieden van alternatieven aan zijn spelers in tijden van Corona.

12 februari 2021

Lees meer

Digital Scouting Magazine - Limited Edition

We droomden er al lang van, maar dromen is niet genoeg. Deze keer hebben we het gewoon gedaan, we zijn gesprongen, uit onze comfortzone gekomen en het magazine dat u op het punt staat te lezen is er het resultaat van.

27 november 2020

Lees meer

P1 / Zeno Vanhoyland (KHO Bierbeek): Doelman van de maand september

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Nico Van Roost nieuwe T1 SC Aarschot

Na enkele gesprekken tussen SC Aarschot en Nico Van Roost werd beslist om terug samen in zee te gaan!

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Steve Desaegher (VK Liedekerke): Topschutter van de maand september

Met elk 3 doelpunten tussen speeldag 2 en 4 waren ze nog met 4 in de running om tot Topschutter van de maand verkozen te worden via onze Facebook pagina. Uiteindelijk was het Steve Desaegher (VK Liedekerke) die met de prijzen ging lopen!

25 oktober 2020

Lees meer

P2A / Peter Heremans (KFC Baal): Topschutter van de maand september

In P2A staat ervaren rots Peter Heremans (KFC Baal) autoritair aan de kop van het klassement der doelschutters en dat levert hem de titel van Topschutter van de maand september in P2A!

24 oktober 2020

Lees meer

BOKA United: Open brief na Corona besmetting VK Linden

Als vervolg op de vermeende Corona besmettingen van spelers van VK Linden op BOKA United (P1) kregen we deze open brief van het bestuur van BOKA als reactie op de heisa van de afgelopen dagen.

21 oktober 2020

Lees meer

P2A / Bjarne Vandervoort (ERC Hoeilaart): Doelman de van de maand september

Met wat vertraging werden de 3 eerste speeldagen afgewerkt in 2de Provinciale A en weten we nu dus wie de titel van doelman van de maand achter zijn naam mag schrijven.

13 oktober 2020

Lees meer

Jorne Vanderstappen (VC Bertem-Leefdaal): 6 invalbeurten, 5 doelpunten

Bekijk hier de 5 doelpunten van 'supersub' Jorne Vanderstappen uit zijn laatste 6 invalbeurten (sinds 05/09/20)

5 oktober 2020

Lees meer

P2B / Romain Gabrielli (Euro.90 Kraainem): Topschutter van de maand september

Met 4 doelpunten kroont Romain Gabrielli zich tot topschutter van de maand september in P2B

1 oktober 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Viki De Cremer (Scheidsrechter)

Mea culpa! Dat we te weinig aandacht schenken aan onze scheidsrechters staat als een paal boven water en het is dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Onder het motto ‘Ladies first!’ gingen we voor onze rubriek ‘Open vragen, duidelijke antwoorden!’ op zoek naar Viki De Cremer. Here we go!

30 september 2020

Lees meer

P2B / Ken Matton (KHO Huizingen): Doelman van de maand september!

Na 3 speeldagen kennen we de doelman van de maand in P2B!

29 september 2020

Lees meer

Steven Verleysen (VK Liedekerke) : Meest opvallende acties

Bekijk hier de meest opvallende acties van VK Liedekerke speler, Steven Verleysen, in de wedstrijd tegen KFC Borght-Humbeek.

28 september 2020

Lees meer

VC Bertem-Leefdaal: Doelkans uit ondertalsituatie 2 v 5(+K)

Een beeldanalyse dat aantoont hoe VC Bertem-Leefdaal uit een 2 v 5 ondertalsituatie dankzij een slimme loopactie van aanvaller Piret vanuit de omschakeling alsnog tot een doelkans komt.

24 september 2020

Lees meer

Gunter Magits: "Niet mijn karakter om excuses in te roepen!"

Gunter Magits, T1 - VC Bertem-Leefdaal, blikt terug op de nederlaag van vorige zondag maar kijkt vooral strijdvaardig vooruit op wat nog moet komen!

22 september 2020

Lees meer

Yves Desard (T1 - VC Houtem-Oplinter) over het behaalde punt tegen OHR Huldenberg

Lees hier de terugblik van coach Yves Desard op de wedstrijd tussen VC Houtem-Oplinter en OHR Huldenberg

20 september 2020

Lees meer

KHO Bierbeek vs Boka United: De kijk van Boka coach Chris De Backer

Lees hier de analyse van de wedstrijd van T1 Chris De Backer, coach van Boka United.

20 september 2020

Lees meer

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x