23 juli 2019

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting: Stef, je nam tijdens het seizoen 2017-2018 over van Nico Van Roost, kan je je parcours sinds dan even samenvatten.

Stef Feyaerts: Ik heb inderdaad na 4 wedstrijden overgenomen van Nico. We zijn op hetzelfde elan blijven doorwerken met hier en daar wat aanpassingen bij de stilstaande fases. Veel tijd hadden we niet want de competitie was al volop bezig natuurlijk. We zijn dan vooral op enthousiasme en mentaliteit doorgegaan met een toch wel verdiende 4de plaats als resultaat. Vorig jaar hebben we dan samen met dezelfde spelersgroep en staf een 3de plaats en eindronde afgedwongen in een seizoen waar veel ups en een aantal downs te noteren waren. Denk maar aan de blessures van Deseyn en Lanvu en als ups onthoud ik vooral de doorstroming van een aantal jongeren (in een toch wel smalle kern zoals Desmet, Gastmans, De Wolf, Michiels en Engelen) alsook het eindklassement.

Digital Scouting: Hoe ben je als trainer sinds dan geëvolueerd?

Stef Feyaerts: Ik ben jaren T2 geweest en ken P2 en de ploegen erin vrij behoorlijk, maar als hoofdtrainer krijg je natuurlijk de volledige verantwoordelijkheid over de spelers, de staf en natuurlijk ook de resultaten. Elke dag leer je in feite bij en dat heet dan op termijn ‘ervaring’. Verder doe ik het nodige om voldoende bijscholingen te volgen zodat ik mij verder kan blijven ontwikkelen.

Digital Scouting: Van welke trainers, waarmee je samen gewerkt hebt, heb je het meeste opgestoken?

Stef Feyaerts: Ik heb van al de trainers waar ik mee gewerkt heb veel geleerd en die hebben allemaal hun aandeel in wie ik vandaag ben als trainer. Van het trio Nico Van Roost, Steven Peeters en keeperstrainer Geert Langendries heb ik het meeste van opgestoken en nog steeds want we hebben nog vrij veel contact. Dat allemaal gecombineerd met de accenten die ik zelf wil zien en waar ik aan werk hebben me gebracht waar ik vandaag sta.

Digital Scouting: Wat zijn dan die accenten die jouw voetbalvisie typeren?

Stef Feyaerts: Ik wil zoveel mogelijk jongeren laten doorstromen waarvan wij als technische staf vinden dat ze zowel voetbaltechnisch, tactisch en mentaal klaar zijn om de stap te maken. Het blijft steeds een leuke uitdaging en sluit volledig aan bij de visie waar we als club voor staan en veel belang aan hechten. Wij voetballen meestal vanuit een K-4-3-3 opstelling met verzorgd en aanvallend voetbal. Desondanks is dat niet altijd vanzelfsprekend of mogelijk en dan durven we ons wel eens aan te passen aan de tegenstander maar algemeen spelen we vanuit eigen sterkte.

Digital Scouting: Beide ploegen (A en B) hebben het vorig seizoen schitterend gedaan. Hoe ziet de samenwerking er uit tussen beiden en wat mogen we dit seizoen verwachten?

Stef Feyaerts: We mogen inderdaad spreken van een geslaagd seizoen. Beide kernen trainen minimum 1 keer per maand samen in kleinere groepen en er worden regelmatig basis spelers uit de B-kern doorgeschoven om mee te trainen met de P2 kern. Dat was zo vorig seizoen en dat trekken we dit seizoen gewoon door. Wat onze ambities betreft is het simpel: in Haasrode moet niks, maar alles mag. Persoonlijk wil ik zeker de resultaten uit de vorige 2 seizoenen evenaren en wie weet wat er dan op ons staat te wachten aan de finish … Maar de reeks is lastig en laat niet toe om op voorhand te zeggen wie met de hoofdprijs naar huis zal gaan.

Digital Scouting: Berben, Devroey, De Geyter en Velaers komen het team versterken. Op welke manier passen ze in jouw speelsysteem of hoe ben je van plan ze hierin te integreren?

Stef Feyaerts: Met Berben hebben we iemand uit de streek aangetrokken die in Nederland speelde, hij is een balvaste spits. Devroey is erbij gekomen omdat ik ervan overtuigd ben dat hij een meerwaarde kan zijn op de flank en omdat we daar na het uitvallen van Lanvu en Deseyn toch krap kwamen te zitten. Lukas Velaers is gehaald als creatieve middenvelder om Van Nooten op te vangen die gestopt is. En met Jasper de Geyter halen we een jeugdspeler terug die al een aantal jaren op een hoger niveau gespeeld heeft en de groep op zowel voetbalgebied als met zijn ervaring veel kan bijbrengen.

Digital Scouting: Er komen pittige oefen -en bekerwedstrijden aan: VC Bertem-Leefdaal, VK Linden, KV Tervuren-Duisburg, SMS Lubbeek, Sporting Kampenhout en HO Bierbeek. Kan je wat vertellen over de algemene voorbereiding op deze wedstrijden?

Stef Feyaerts: We kiezen bewust voor maar 2 extra wedstrijden bijkomend bij de bekerwedstrijden omdat ik van het principe ben dat je toch ook veel moet kunnen trainen om een goede basis te leggen. We gaan onze wedstrijden aanpakken zoals we dat altijd doen in de voorbereiding: een aantal zaken toepassen waar we op training de focus op leggen zoals onze opbouw maar ook positioneel in balverlies. Hieromtrent werken we veel met wedstrijd of tussenvormen in vakken of in golven om een bepaalde intensiteit te krijgen en zo vooral te trainen op offensieve en defensieve omschakeling, waar de spelers steeds mee te maken krijgen tijdens een wedstrijd.

Digital Scouting: Nog een laatste verzoek: Kan je ons een voorbeeld geven van een tussenvorm waar je op de omschakeling werkt?

Digital Scouting: Bedankt en veel succes dit seizoen, Stef!


Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x