10 september 2020

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Centrale verdediger en aanvoerder Thomas Rypens kwam twee seizoenen geleden, samen met coach Wim D’Hondt, de rangen van KCVV Elewijt versterken met wie hij meteen kampioen speelde in P3 om vorig seizoen op een zeer degelijke 7de plaats te eindigen in P2. Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we met hem in gesprek voor onze rubriek ‘Open vragen, duidelijke antwoorden!’. 

Thomas, onze excuses voor de stelling maar in de vroege herfst van je carrière beleef je ongetwijfeld nog mooie tijden bij ‘De plezantste compagnie’?

Toen ik twee seizoenen geleden de deur van de kantine open zwaaide, was Elewijt een andere club dan vandaag. Op dat moment waren er wilde plannen om een sprong te maken in de provinciale reeksen, maar die ambitie heeft elke club op papier. De magie van Elewijt is dat iedereen zich aan die plannen heeft opgetrokken, van spelers, staff en bestuur maar ook tot onze fans en sympathisanten. Er is nu ook een synthetisch trainingsveld en de materiaalmannen zorgen ervoor dat we elke zondag biljart kunnen spelen op ons A-veld.
Sportieve resultaten spelen uiteraard altijd een rol in de good-feel op de club, maar ik heb de puzzelstukjes bij geen enkele andere club ooit zo in elkaar weten vallen.

Jullie bouwden ondertussen aan een zeer stevige thuisreputatie, iets wat veel ploegen van plan zijn maar weinig in slagen. Hoe is dit gegroeid?

Wim D’Hondt en het bestuur zijn er in geslaagd om een groep bij elkaar te brengen die voor elkaar door het vuur gaan. Op Elewijt loopt er een gezonde mix tussen jonge en ervaren spelers, maar ook tussen voetballende types en no-nonsense types. Op onze thuismat hebben we geleerd realistisch te voetballen. Het moet en kan niet altijd mooi zijn, maar op de juiste moment maakten we dat ene doelpunt, of werd er een slimme fout gemaakt om een tegendoelpunt te voorkomen.
Naarmate onze ongeslagen reeks (van in totaal +600 dagen) bleef duren, werd het meer en meer een topic in de groep om dat te blijven volhouden.

Groen-Wit deed in het tussenseizoen een aantal opvallende transfers als Baudet (VK Holsbeek), Reszczynski (KHO Bierbeek) en Breugelmans (KFC Eppegem), een voorlinie om u tegen te zeggen. Waar ligt de ambitie dit seizoen?

Ik hou er niet van om ons te verstoppen en te vertellen dat we wel zullen zien waar het seizoen ons brengt.

We hebben stevig ingekocht en dat is voor mij een nieuw signaal naar iedereen binnen en buiten de club dat we niet bij de pakken blijven zitten en vooruit willen.
Met de ploeg die we vandaag op de mat kunnen zetten, moeten we de ambitie hebben om elke wedstrijd te winnen. Dat zal uiteraard niet altijd lukken, maar het Elewijtse DNA en de vechtersmentaliteit zijn niet verdwenen, dat merk ik wekelijks op training!
We zullen onze huid duur verkopen, maar we weten ook dat andere favorieten ook een sterke groep bij elkaar hebben gebracht.

Van favorieten gesproken, wie zijn ze volgens jou en kan Elewijt beschouwd worden als een titelkandidaat? 

Ik denk dat we altijd bovenin moeten meedraaien. Een seizoen zoals datgene in 3e Provinciale hoeven we niet meteen te verwachten (79 punten / Beste aanval (home) / Beste verdediging (home + away) / 25W-4X-1L / 14 clean sheets ). Dat was uniek en de kwaliteiten van andere ploegen in 2e Provinciale liggen uiteraard hoger dan een reeks lager.

Wedstrijden worden vaak ook beslist met een tikkeltje geluk of op details en daar ontbrak het ons vorig jaar toch wat aan. Laat ons kijken waar we staan na onze start, want die is allerminst gemakkelijk te noemen, en of we dan nog op koers zitten om de bovenkant überhaupt te mogen ambiëren.
Ploegen zoals Nossegem, Perk, Rotselaar en Herent zullen zoals elk seizoen op de afspraak zijn.

Wim D’hondt is een jonge beloftevolle coach. Kan je ons wat meer vertellen over zijn werkwijze?

Ondanks zijn jonge leeftijd slaagt Wim er in om boven de groep te staan, maar wel te luisteren wanneer er van uit de loopgraven feedback komt over wat er werkt en niet werkt. Hij neemt de voorbereiding van het seizoen, en eigenlijk elke training, heel professioneel op.
Die trainingen staan dan heel vaak in het teken van een tactische wijziging die we in het weekend zullen uitproberen om onze tegenstander te kunnen ontwrichten.
Eigenlijk ademt en leeft Wim het voetbal, waardoor hij ook bij elke overwinning even uitgelaten is als de groep. Die betrokkenheid voelt de hele groep en daarvoor willen we ook elke week knokken.

Vorige zondag werd er met 2-1 gewonnen van Sporting Kampenhout, toch een van de favorieten in P1. In welke mate was dit de ideale generale repetitie voor de start van de competitie?

Wij hebben de wedstrijd alleszins opgepakt als generale repetitie voor onze eigen competitie, met dezelfde grinta die we aan de bak zullen leggen vanaf deze week. Ik denk dat we die overwinning ook niet moeten minimaliseren. Sporting Kampenhout was zelf ook op z’n sterkst, eiste ook de bal op, maar in de omschakeling waren we dodelijk.
Dat is onze eigen verdienste, net als het kunnen vasthouden van die voorsprong tot op het einde.
Die wedstrijd heeft het geloof in eigen kunnen een extra boost gegeven, maar iedereen weet dat competitiewedstrijden een heel ander gegeven zijn. Dan tellen er nog heel wat extra factoren mee om te kunnen winnen.

Zaterdag avond mogen jullie op verplaatsing naar VK Holsbeek, meteen ‘boenk er op’ voor o.a. Stijn Baudet. Wat verwacht je van de wedstrijd en hoe hoog schat je de tegenstander in?

Voor Stijn wordt het inderdaad een speciale wedstrijd maar ik heb me laten vertellen dat ook Holsbeek zich versterkt heeft. Ik zal, net als al mijn ploegmaats, zeker op mijn hoede zijn.
We spelen een avondwedstrijd, op snel kunstgras en we hebben een referentie naar vorig seizoen, waar we twee keer een hele moeilijke 90 minuten kenden. (VK Holsbeek – KCVV Elewijt: 2-3 / KCVV Elewijt – VK Holsbeek: 0-2)
Meer motivatie zal er niet nodig zijn om iedereen alert te krijgen.

Jullie zullen ongetwijfeld op de steun van jullie 12de man kunnen rekenen die zowel thuis als op verplaatsing positief van zich laat horen!

Als ik daarstraks een hint gaf naar onze fans, dan doelde ik uiteraard op onze KCVV Ultra’s, die één van de puzzelstukjes zijn op Elewijt. Zij staan inderdaad altijd klaar om ons naar de overwinning te roepen, zingen of trommelen.
Als je het daar als bescheiden provinciale voetballer niet warm van krijgt, of als dat je niet die extra 10% kan geven, klopt er iets niet denk ik.
Onze supporters zijn in onze reeks duidelijk de fanatiekste, dus ik twijfel er ook niet aan dat ze nu zaterdag, na een lange afwezigheid door Corona, opnieuw op de afspraak zullen zijn. Ambiance gegarandeerd!

Thomas, bedankt voor het gesprek! Wij wensen jou en de ploeg heel veel succes en een topseizoen toe! 


Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x