3 januari 2020

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

De redder van KV Woluwe-Zaventem?

Nadat de club sinds de start van de competitie afscheid nam van hoofdcoaches Eric Jacques en Hubert Stas zou de terugkeer van Hayk Milkon als T1 van KV Woluwe-Zaventem wel eens een meesterzet van voorzitter Yagan kunnen zijn in de ‘operatie redding’ van de club in P1.

Hij mag dan nog maar 26 jaar zijn, hij heeft een UEFA-A trainersdiploma en al een pak ervaring op zak. Zo werkte hij als jeugdopleider bij Beerschot, Antwerp en KV Mechelen, was video analist voor City Pirates, T2 bij KV Woluwe-Zaventem (toen nog in 2de amateurklasse) waarna hij op 24 jarige leeftijd het roer overnam bij KFC Turnhout als T1, in 2de amateur.

Hij is het prototype van wat vandaag een ‘laptop coach’ genoemd wordt. Die jonge generatie van coaches die met een frisse wind komen waaien en met een duidelijke visie. Die niets aan het toeval overlaten door o.a. het gebruik van de huidige digitale technologie in voetbal toe te passen en die ook op het veld, ondanks hun jonge leeftijd, duidelijk hun mannetje kunnen staan en impact kunnen maken.

Digital Scouting: Hayk, je bent geen onbekende bij KV Woluwe-Zaventem … vertel.

Hayk Milkon: Sinds oktober 2016 is onze samenwerking meer geworden dan alleen het sportieve. Ik heb bijvoorbeeld de club gesteund met de communicatie naar bepaalde belanghebbende zoals de gemeente Zaventem. Ook heb ik een aantal administratieve taken binnen de club op mij genomen en heb ik achter de schermen gefungeerd als klankbord en heb ik mij bijvoorbeeld bezig gehouden met de voorbereiding van spelerscontracten. Mijn relatie met voorzitter Mr Yagan is altijd optimaal geweest en zo kreeg ik meermaals de vraag om terug te keren. Dat werd geklonken nadat de samenwerking met KFC Turnhout onlangs stopgezet werd. Zo zal ik mij hoe langer hoe minder met extra-sportieve zaken bezig houden en zal ik vooral gaan focussen op het sportieve zoals de jeugdwerking, de jeugdopleiding en het eerste elftal.

Digital Scouting: Je hebt ondertussen al een paar trainingen achter de rug met het team. Wat is uw eerste analyse van de kern en welke accenten zijn volgens jou prioritair om het team uit het slop te halen?

Hayk Milkon: Bepaalde zaken hebben mij aangenaam verrast. Zo beschik ik over een groot speler potentieel met getalenteerde jongens die specifieke kwaliteiten hebben waarmee je aan de slag kunt gaan op dit niveau. Verder merkte ik dat er vooral een gebrek was aan voetbal cultuur en dat de werking te weinig gestructureerd was. Er is sowieso veel werk te verrichten op tactisch vlak.

Uiteraard breng ik zo snel mogelijk graag mijn eigen accenten in onze manier van spelen maar er is wat dat betreft toch tijd nodig voor de jongens om mij en mijn visie te leren kennen. Fysiek is de kern nog niet aangepast aan mijn speelwijze. Daarvoor zijn nog heel wat stappen nodig om het niveau te halen en de volle 90 minuten te kunnen volhouden. De uitdaging is groot en gezien onze positie in het klassement staat de tijd niet aan onze kant. Maar goed, gisteren had ik 28 gemotiveerde spelers op training waaruit we uiteraard nog een selectie zullen doorvoeren om met een kleinere maar kwalitatieve kern aan het werk te gaan. We lieten de afgelopen dagen een aantal nieuwe jongens testen die mogelijks een kwaliteitsinjectie zullen betekenen als we ze laten aansluiten

Verder is het momenteel nog koffie dik kijken wat de verwachtingen betreft. Eerst en vooral willen we tot een herkenbaar manier van spelen geraken, met een duidelijke lijn die voor alle spelers verstaanbaar is. We zullen snel minder naïef moeten zijn en meer volwassen.

Digital Scouting: OHR Huldenberg, KV Tervuren-Duisburg en VV Kester-Gooik staan op het programma vooraleer de verplaatsing te maken naar SC Aarschot. Wat verwacht je zelf van de maand januari?

Hayk Milkon: Ik heb spijtig genoeg niet alle ploegen aan het werk kunnen zien en dat is een handicap. Tervuren heb ik onlangs wel zien spelen op Tempo Overijse en ik was aangenaam verrast van het niveau dat ze hebben gehaald en van de individuele kwaliteiten van hun spelers. Onze eerste wedstrijd van de terugronde is zondag thuis tegen OHR Huldenberg en we zullen het wedstrijd per wedstrijd moeten bekijken en evalueren. We zullen hoe dan ook wekelijks ons mannetje moeten staan om in het klassement te kunnen klimmen en dat zal niet vanzelfsprekend zijn. Ik hoop dat mijn spelers, ondanks de feestdagen, al genoeg geleerd hebben om de volle buit te kunnen pakken. Wij hebben niets te verliezen. En er telt maar een ding, dat is de overwinning halen.

Digital Scouting: Hayk, als je nog een zaak kan toevoegen aan dit interview, wat zou het dan zijn?

Hayk Milkon: Nog een ding ligt mijn nauw aan het hart. Alle mensen die ik een paar jaar geleden hier heb leren kennen, supporters en medewerkers, daarvan is op dit moment een heel deel niet meer aanwezig. Ik zou het enorm appreciëren mochten ze de weg terugvinden naar de club, al is het maar een persoonlijke gunst. Dit moet voor een nieuwe dynamiek zorgen in de club en het hoort ook zo bij KV Woluwe-Zaventem te zijn. Dat we met z’n allen na de wedstrijd samen in de kantine kunnen napraten en een glas drinken, dat zou mij heel veel plezier doen!

Digital Scouting: Wij hopen dat het inderdaad snel in orde komt. We willen je graag bedanken voor dit gesprek en wensen jou en de club nog heel veel succes toe!


P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x