10 december 2019

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Volgend weekend wordt de laatste speeldag van de heenronde én van het jaar 2019 gespeeld … wat gaat het ineens snel zeg!  En het wordt niet zomaar een speeldag natuurlijk… want inderdaad, we krijgen, als kers op de taart, het duel voorgeschoteld tussen krijgsmachten KFC Diest en Sporting Kampenhout. 


Nadat KFC Diest in de 6 eerste speeldagen punten liet liggen, uit op OHR Huldenberg (1-1) en thuis tegen KV Tervuren-Duisburg (2-2) en SC Aarschot (1-3), schakelde het team van Guido Brepoels daarna  een versnelling hoger en legde een bijna foutloos parcours af met 22 op 24 in de afgelopen 8 wedstrijden. Enkel op Borght-Humbeek (1-1) kon het de volle buit niet mee naar huis nemen, maar aangezien Borght-Humbeek traditioneel een moeilijke verplaatsing is (voor iedereen) lijkt het ons een "goed punt" te zijn geweest. Opvallend is, dat Diest in elk van deze wedstrijden telkens eerst op achterstand kwam. Het scoorde verder wel al in elke wedstrijd en hield 6 keer de netten schoon.


Wat Geel-Blauw betreft, zagen we tot en met speeldag 10 een oppermachtig Sporting Kampenhout dat enkel op KHO Bierbeek (2-2) en op SC Out-Hoegaarden (2-0) punten kwijt speelde en zo KFC Diest steeds onder druk bleef zetten.

Maar sinds het gelijkspel op het veld van SC Aarschot (1-1) is de motor van Sporting beginnen sputteren. Het won dan nog wel thuis met 2-0 cijfers van VC Bertem-Leefdaal, daarna ging het zeer verrassend gelijk spelen bij rode lantaarn KV Woluwe-Zaventem (2-2) en verloor het afgelopen weekend voor het eerst punten in eigen stadion tegen VK Liedekerke (0-0). Zes op twaalf dus uit de laatste 4 wedstrijden. Opvallend is dat Sporting Kampenhout 9 van haar 11 tegendoelpunten op verplaatsing moest slikken, waarvan 7 in de 2de helft. Tegen Liedekerke was het de 2de keer dat het team dit seizoen niet kon scoren, anderzijds kan het tot nu toe al 7 clean sheets uit 14 wedstrijden voorleggen.


KFC Diest en Sporting Kampenhout mogen dan respectievelijk 1ste en 2de gerangschikt staan, we willen graag - rekening houdend met wat de statistieken hierboven aantonen - kijken hoe het zit met het thuis- en uitklassement van beide teams.

Hierboven zien we dus dat Diest na Kampenhout de 2de beste thuisploeg is en het treedt dus in eigen huis aan tegen de 5de beste uitploeg.

Bijkomend komen zaterdagavond in het Warandestadion niet alleen de twee teams met het minste tegendoelpunten (11) tegenover elkaar, maar ook de twee elftallen met de beste aanvallende statistieken. Ook wat dat betreft staan ze dus niet voor niets bovenaan. KFC Diest scoorde tot nu toe 38 doelpunten terwijl Sporting Kampenhout 31 keer de netten deed trillen.

Toch zien we wat de gemaakte doelpunten betreft, wat verschillen tussen beide teams. KFC Diest tekent een vrij regelmatige curve qua timing van gescoorde doelpunten, met 40% van de doelpunten in de 1ste helft en 60% in de 2de helft.


Sporting Kampenhout daarentegen toont een andere scoringsprofiel. Maar liefst 55% van de doelpunten werden gescoord in het laatste half uur van de 2de helft (!). Het kent meestal een ‘trage start’ waarna het dan weer op dreef komt. Thuis kon het bijvoorbeeld nog maar 4 keer scoren in de eerste helft, op verplaatsing lukte dat 6 keer. 32% van de doelpunten werden dus in de eerste helft gescoord (Home + Away). Ter vergelijking, Diest scoorde 8 van haar 18 thuisdoelpunten in de 1ste helft.


Wat de opstellingen en veldbezetting betreft verwachten we een K-4-4-2 bij Diest te zien tegen een K-4-3-3 bij Kampenhout. Wij zetten hieronder alvast de opstellingen van beide teams van afgelopen weekend tegenover elkaar:

Er zijn uiteraard meerdere alternatieven mogelijk en de vragen die wij ons vandaag stellen zijn:

Voor Diest:

  • Wijkt Belhafat weer uit naar de linkse flank om vooraan het aanvalsduo Commers / Vergauwen weer samen te krijgen?
  • Of blijft Commers op de flank staan en komt Bache vooraan Vergauwen versterken om samen te wegen op centrale verdedigers Avetisov / Medard? In een K-4-4-2 lijkt ons dat minder vanzelfsprekend te zijn maar je weet maar nooit.
  • Kiest de Diestse staf voor Janssens of Van Rijswijk op de rechtse flank?

Voor Kampenhout:

  • Zien we kapitein Vangrunderbeek op zijn vertrouwde linkse flank aantreden of kiest coach Pannis om hem op 10 te zetten waar hij zijn creativiteit de vrije loop kan laten?
  • Komt in dat geval Assalhi op de linkse flank?
  • Wordt er vooraan gekozen voor Van Belle, die tot nu toe al zijn doelpunten (5) op verplaatsing scoorde (!) en die met zijn gestalte wel eens voordeel (op voorzet) zou kunnen halen tegen het duo Vos / Paulus?
  • Of gaat de keuze eerder naar de snelheid en de vinnigheid van De Smidt?

Nu ja … de definitieve antwoorden hierop zullen we uiteraard pas zaterdag avond kennen maar het is dus afwachten wat coaches Brepoels en Pannis uit hun mouw zullen schudden om elkaar te verrassen.

Wordt de clash van zaterdag een "close game" of krijgen we twee teams te zien die met open vizier aan het werk zullen gaan? Moeilijk te voorspellen ... en dat hangt meestal ook af van de omstandigheden van het moment zelf.

Kampenhout is tot nu toe op verplaatsing kwetsbaarder en dus zal de uitdaging voor hen er in liggen om de witzwarte aanvalshoede aan banden te leggen. Diest anderzijds, zal in eigen huis een (vroege) achterstand koste wat koste willen vermijden, want dat leidde - de twee vorige keren dat het gebeurde- tot puntenverlies.

Als Diest niet verliest mag het zich tooien met de herfsttitel, Kampenhout moet winnen willen ze zich tot beste ploeg van de heenronde uitroepen. Benieuwd? Wij ook!

De samenvatting van de wedstrijd krijgt u uiteraard op Digital Scouting te zien!

Veel succes aan beide teams en tot zaterdag!

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

EK 2020 / De 11 doelpunten van Italië onder de loep

Straks staat de halve finale tussen Italië en Spanje op de planning. Reden genoeg voor en Digital Scouting analyse van de tot nu toe 11 gescoorde doelpunten van de Squadra Azzura!

6 juli 2021

Lees meer

EK 2020: Denemarken - België: Hoe de Denen Maehle en Wass België hebben pijn gedaan

België is goed weggekomen en heeft zelfs afgezien tegen Denemarken... hoe dat komt kom je in dit artikel te weten.

18 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Turkije - Italië: Het spel van de Italianen in balbezit

Turkije - dat bekend staat als een sterke machine - en Italië - dat op revanche aast na hun afwezigheid op het WK 2018 -stonden in de belangstelling voor deze openingswedstrijd van het EK 2020. Na de overwinning van de Italianen gingen we hun spel in balbezit analyseren.

12 juni 2021

Lees meer

EK 2020 / Wie wordt deze zomer dé Digital Scouting voetbalkenner van het EK?

Nog exact één maand nagelbijten en het EK voetbal mag eindelijk van start gaan! In samenwerking met onze partners starten we vanaf vandaag met onze eigen EK-Digital Scouting competitie en is het tijd om jouw pronostiek in te vullen en kans te maken op leuke prijzen. C'est parti!

11 mei 2021

Lees meer

P1 / CONTAINER CUP - OHR Huldenberg

OHR T1 - Steven Peeters - aan het woord omtrent het aanbieden van alternatieven aan zijn spelers in tijden van Corona.

12 februari 2021

Lees meer

Digital Scouting Magazine - Limited Edition

We droomden er al lang van, maar dromen is niet genoeg. Deze keer hebben we het gewoon gedaan, we zijn gesprongen, uit onze comfortzone gekomen en het magazine dat u op het punt staat te lezen is er het resultaat van.

27 november 2020

Lees meer

P1 / Zeno Vanhoyland (KHO Bierbeek): Doelman van de maand september

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Nico Van Roost nieuwe T1 SC Aarschot

Na enkele gesprekken tussen SC Aarschot en Nico Van Roost werd beslist om terug samen in zee te gaan!

25 oktober 2020

Lees meer

P1 / Steve Desaegher (VK Liedekerke): Topschutter van de maand september

Met elk 3 doelpunten tussen speeldag 2 en 4 waren ze nog met 4 in de running om tot Topschutter van de maand verkozen te worden via onze Facebook pagina. Uiteindelijk was het Steve Desaegher (VK Liedekerke) die met de prijzen ging lopen!

25 oktober 2020

Lees meer

P2A / Peter Heremans (KFC Baal): Topschutter van de maand september

In P2A staat ervaren rots Peter Heremans (KFC Baal) autoritair aan de kop van het klassement der doelschutters en dat levert hem de titel van Topschutter van de maand september in P2A!

24 oktober 2020

Lees meer

BOKA United: Open brief na Corona besmetting VK Linden

Als vervolg op de vermeende Corona besmettingen van spelers van VK Linden op BOKA United (P1) kregen we deze open brief van het bestuur van BOKA als reactie op de heisa van de afgelopen dagen.

21 oktober 2020

Lees meer

P2A / Bjarne Vandervoort (ERC Hoeilaart): Doelman de van de maand september

Met wat vertraging werden de 3 eerste speeldagen afgewerkt in 2de Provinciale A en weten we nu dus wie de titel van doelman van de maand achter zijn naam mag schrijven.

13 oktober 2020

Lees meer

Jorne Vanderstappen (VC Bertem-Leefdaal): 6 invalbeurten, 5 doelpunten

Bekijk hier de 5 doelpunten van 'supersub' Jorne Vanderstappen uit zijn laatste 6 invalbeurten (sinds 05/09/20)

5 oktober 2020

Lees meer

P2B / Romain Gabrielli (Euro.90 Kraainem): Topschutter van de maand september

Met 4 doelpunten kroont Romain Gabrielli zich tot topschutter van de maand september in P2B

1 oktober 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Viki De Cremer (Scheidsrechter)

Mea culpa! Dat we te weinig aandacht schenken aan onze scheidsrechters staat als een paal boven water en het is dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Onder het motto ‘Ladies first!’ gingen we voor onze rubriek ‘Open vragen, duidelijke antwoorden!’ op zoek naar Viki De Cremer. Here we go!

30 september 2020

Lees meer

P2B / Ken Matton (KHO Huizingen): Doelman van de maand september!

Na 3 speeldagen kennen we de doelman van de maand in P2B!

29 september 2020

Lees meer

Steven Verleysen (VK Liedekerke) : Meest opvallende acties

Bekijk hier de meest opvallende acties van VK Liedekerke speler, Steven Verleysen, in de wedstrijd tegen KFC Borght-Humbeek.

28 september 2020

Lees meer

VC Bertem-Leefdaal: Doelkans uit ondertalsituatie 2 v 5(+K)

Een beeldanalyse dat aantoont hoe VC Bertem-Leefdaal uit een 2 v 5 ondertalsituatie dankzij een slimme loopactie van aanvaller Piret vanuit de omschakeling alsnog tot een doelkans komt.

24 september 2020

Lees meer

Gunter Magits: "Niet mijn karakter om excuses in te roepen!"

Gunter Magits, T1 - VC Bertem-Leefdaal, blikt terug op de nederlaag van vorige zondag maar kijkt vooral strijdvaardig vooruit op wat nog moet komen!

22 september 2020

Lees meer

Yves Desard (T1 - VC Houtem-Oplinter) over het behaalde punt tegen OHR Huldenberg

Lees hier de terugblik van coach Yves Desard op de wedstrijd tussen VC Houtem-Oplinter en OHR Huldenberg

20 september 2020

Lees meer

KHO Bierbeek vs Boka United: De kijk van Boka coach Chris De Backer

Lees hier de analyse van de wedstrijd van T1 Chris De Backer, coach van Boka United.

20 september 2020

Lees meer

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x