18 februari 2020

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Tenzij we zondag te maken zouden krijgen met storm ‘Ellen’, zullen de volgende wedstrijden uit speeldag 21 ingehaald en afgewerkt worden:

KV Tervuren-Duisburg vs KFC Borght-Humbeek

KFC Rhodienne-De Hoek vs Sporting Kampenhout

VC Bertem-Leefdaal vs VK Liedekerke

SC Aarschot vs KFC Diest

Naast de traditionele Demerderby tussen SC Aarschot en KFC Diest zullen we met het duel tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout de absolute kaskraker van het weekend te zien krijgen.

Wat Rhodienne betreft, geleid door het duo Van Dionant – Mosselmans, weten we dat ze, met 11 overwinningen en 1 gelijkspel, 34 op 36 pakten sinds speeldag 10 en ondertussen op de 3de plaats staan in het klassement, op 1 punt van KFC Diest en 7 punten van Sporting Kampenhout. Een onwaarschijnlijke ‘remontada’ nadat het team de competitie begon met 2 op 21 uit de 7 eerste wedstrijden, en dus dé ploeg van het moment!

Sporting Kampenhout, onder leiding van T1 Pannis en T2 De Graeve, heeft met een nog lopende reeks van 14 ongeslagen wedstrijden, eveneens een indrukwekkend parcours achter de rug en staat sinds 12 januari weer aan de leiding van het klassement. Het kende tot nu toe enkel op het veld van SC Out-Hoegaarden een ‘accident de parcours’ en is dé stabiele ploeg uit reeks. Ijzig kalm, het team panikeert zelden of nooit en als het niet wint, dan verliest het ook niet!


VERGELIJKING PARCOURS BEIDE TEAMS SINDS SPEELDAG 10:

Dat het zondag spannend wordt staat buiten kijf. Beide teams zijn defensieve rotsblokken en geven amper iets weg. Kampenhout op kop: Met 10 clean sheets sinds de start van de competitie heeft het ook de beste verdediging met 16 tegendoelpunten, waarvan 3 clean sheets en 3 tegendoelpunten uit de laatste 6 wedstrijden. Rhodienne doet het wat dat betreft zelfs nog iets beter met 4 clean sheets en 2 tegendoelpunten sinds de start van de terugronde. Cijfers die aantonen dat we te maken hebben met teams die vanuit de organisatie spelen en die niet zomaar van hun stuk te brengen zijn.


DEFENSIEVE EFFICIENTIE: TIMING TEGENDOELPUNTEN (home vs away)

De gelijkenis tussen beide teams is frappant: Zowel Rhodienne (Home) als Sporting Kampenhout (Away) lieten nog geen doelpunt toe binnen het 1ste kwartier en zijn defensief, met elk 2 tegendoelpunten, super efficiënt binnen de 45 eerste minuten. Naarmate de wedstrijd vordert worden beide ploegen ‘kwetsbaarder’ in de 2de helft, met 70% van alle tegendoelpunten voor Rhodienne en zelfs 83% voor Kampenhout. Terwijl Rhodienne aandachtig moet zijn voor het laatste half uur, moet Kampenhout na de rust meteen weer de focus zien te krijgen.


OFFENSIEVE EFFICIENTIE: TIMING TEGENDOELPUNTEN (home vs away)

Wat de offensieve efficiëntie betreft, zien we wel degelijk een verschil tussen beiden. Rhodienne scoorde 15 keer uit 10 thuiswedstrijden waarvan 9 doelpunten binnen het laatste kwartier van beide helften. 6 daarvan waren doorslaggevend. Het detail van de doelpunten is hieronder te zien:


Kampenhout scoorde 20 doelpunten uit 10 uitwedstrijden, exact de helft van hun totaal aantal doelpunten. Terwijl ze thuis, met 4 gescoorde doelpunten, als een goed betrouwbare ‘diesel’ van start gaan en er voor kiezen om zonder al te veel risico’s aan de wedstrijd te beginnen, tonen ze een heel ander gelaat op verplaatsing met 9 gescoorde doelpunten voor de koffiepauze. Met elk van deze doelpunten kwamen ze of op voorsprong of verdubbelden ze de score!

Verder heeft geel-blauw een patent op het scoren in het laatste kwartier, waarin het 33% van alle doelpunten scoorde. Wij weten dat dit ondertussen geen toeval meer is. Afhankelijk van de omstandigheden hebben ze dan nog het talent in huis om in het laatste kwartier het gaspedaal door te duwen mocht dat nodig zijn.


Het is dus goed mogelijk dat Kampenhout het aan het Wauterbos stadion zo zal aanpakken maar anderzijds zal het ook zeker rekening moeten houden met het groot veld van Rhodienne, waar andere ploegen zich al meermaals mispakt hebben. Wij hopen alleszins dat beide teams zullen uitgaan van eigen sterkte en zich niet te veel zullen willen aanpassen aan elkaar. In dat geval verwachten we, in balverlies, een K-4-4-2 in ruit te zien bij Rhodienne en een K-4-2-3-1 aan de kant van Kampenhout.


Kampenhout, dat afgelopen zondag tegen Hoegaarden wat gesleuteld had aan de verdediging, kan met 6 punten voorsprong 'relax' afzakken naar Rhodienne, waar het waarschijnlijk niet ontevreden zal zijn als het met een punt weer huiswaarts mag keren (de 4 laatste wedstrijden tegen de huidige TOP 6 werd telkens gelijkgespeeld). Voor Cedric Peeters & Co is het van 'niets moet en alles mag' en zullen ze voor eigen publiek ongetwijfeld voluit voetballen met de bedoeling een einde te maken aan de ongeslagen reeks van Kampenhout en tegelijkertijd dat van hen verder te zetten en de titelrace op haar kop te zetten ... al moeten ze wel wat gaan puzzelen nu zowel Ralph Samutondo als Phiri en De Ridder geschorst zijn.

Voor welke tactiek en opstelling ze uiteindelijk zullen kiezen blijft momenteel nog een vraagteken maar wat nu wel al zeker is, is dat het antwoord hierop zondag avond te zien zal zijn op Digital Scouting!

Succes allemaal en tot dan!

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x