27 september 2019

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Komend weekend wordt de laatste speeldag van de maand september gespeeld in P1 en in alle compartimenten van het klassement krijgen we topwedstrijden voorgeschoteld.

Te beginnen met zaterdagavond waar OHR Huldenberg en KFC Borght-Humbeek, elk met 2 op 12, elkaar bekampen om los te komen uit hun oncomfortabele positie met de bedoeling de maand op een positieve noot af te sluiten. Voor Huldenberg wacht nadien nog een serieuse uitdaging tijdens de maand oktober met Meise, Bierbeek, Kampenhout en Hoegaarden op het menu. Borght-Humbeek krijgt daarentegen Tervuren-Duisburg, Kester-Gooik, Aarschot en Bertem-Leefdaal als gelijkaardig programma.

Zondag krijgen we onder andere met SC Out-Hoegaarden en KFC Meise de 2 kampioenen van vorig seizoen uit P2 tegenover elkaar. SC Out-Hoegaarden kreeg thuis nog geen tegendoelpunt en pakte 6 op 6 met overwinningen tegen VK Liedekerke en FC Melsbroek. KFC Meise kan, na een moeizame voorbereiding, terugkijken op een geslaagde start van de competitie en kreeg tot nu toe, zowel thuis al op verplaatsing, nog geen doelpunt tegen binnen de eerste 75 minuten (!). Enkel Kampenhout kon tot nu toe een gaatje vinden in de defensie van de Meisenaars. Benieuwd wie van de coaches Soetaers of De Backer het schaakspel naar zijn hand zal zetten...

Verder kijken we uiteraard ook uit naar de confrontatie tussen KFC Rhodienne-De Hoek en HO Bierbeek. Beide ploegen mogen zich op z’n minst TOP 5 pretendenten noemen maar presteren, op basis van de resultaten en punten, onder hun niveau en ambities. Met de wedstrijd tussen OHR en Borght-Humbeek in het achterhoofd en waarvan het resultaat al bekend zal zijn,  is een overwinning voor beide teams een must. Een gelijkspel zou niemand vooruit helpen en daarom verwachten we een open wedstrijd aan het Wauterbosstadion waar elke supporter van zal smullen.

Beelden van deze 3 wedstrijden krijgt u te zien via onze website, Youtube en Facebook pagina.

Maar we willen graag ook, als voorbeschouwing, de focus leggen op de wedstrijd SC Aarschot – VK Liedekerke.

SC Aarschot staat met 10 punten aan de leiding van het klassement, kon 3 van haar 4 wedstrijden winnen, scoorde in elke wedstrijd minimum 2 doelpunten en verloor enkel 2 punten thuis tegen KSC Grimbergen na een 2-0 voorsprong die ze nog in het laatste kwartier uit handen gaven.

VK Liedekerke staat met 6 op 12 op de 7de plaats. Tot nu toe kregen we een VK Liedekerke met 2 gezichten te zien … Na 2 verloren wedstrijden op verplaatsing waarin het ook niet tot scoren kwam kon het thuis dan wel de situatie in evenwicht brengen met overwinningen tegen OHR Huldenberg en VV Kester-Gooik waarin het in totaal al 9 keer de weg naar het doel kon vinden.


De statistieken van SC Aarschot

Offensieve efficiëntie:

In totaal scoorde het team al 11 doelpunten waarvan 5 thuis. 4 van de 5 thuisdoelpunten (80%) werden tijdens de eerste helft gescoord. Het is dus thuis offensief het meest efficiënt in het 1ste kwartier van elke helft en kon thuis dus nog niet scoren in het laatste half uur.


Defensieve efficiëntie:

Wat de tegendoelpunten van Aarschot betreft kreeg het thuis nog geen doelpunt tegen binnen de eerste 60 minuten en is het opvallend te noemen dat de 3 tegendoelpunten in het laatste half uur vielen, net wanneer het team offensief aan efficiëntie verliest.


De statistieken van VK Liedekerke

Offensieve efficiëntie:


Zoals hierboven al vermeld, kon Liedekerke nog niet scoren op verplaatsing. Offensief was het thuis het meest efficiënt in het eerste half uur (3 doelpunten) en laatste half uur van de wedstrijd (5 doelpunten) met het laatste kwartier als uitschieter (3 doelpunten).


Defensieve efficiëntie: 

Op verplaatsing deed het team het defensief quasi perfect tijdens de eerste helft van beide wedstrijden. Het kreeg nog geen doelpunt tegen in het 1ste en 3de kwartier. De 4 overige tegendoelpunten (80%) werden dus tegen gekregen in de 2de helft met het 5de kwartier als uitschieter (2 tegendoelpunten).


Het is dus hier interessant te zien dat Aarschot thuis nog niet kon scoren net wanneer Liedekerke op verplaatsing het meest kwetsbaar is, in het laatste half uur dus. 

We zijn benieuwd of Aarschot tabula rasa kan maken met het verleden aangezien het van Liedekerke niet kon winnen sinds seizoen 2017-2018. Ook willen we weten of het voor de 5de keer op rij met een voorsprong op zak de 2de helft zal mogen aanvangen en of het voor de 3de keer op rij thuis de nul op het bord kan houden tot de 60ste minuut.


Zoals jullie kunnen zien, zijn er zondag dus redenen genoeg om niet naar het WK wielrennen te kijken! :)

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

25 oktober 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x