25 oktober 2019

P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Dat beide ploegen, op basis van het huidig klassement, hun start van de competitie volledig gemist hebben hoeven we niet meer te vertellen. Om maar een paar cijfers aan te halen, OHR Huldenberg heeft, na KV Woluwe-Zaventem, de meest kwetsbare verdediging met 20 tegendoelpunten en KFC Rhodienne-De Hoek heeft de minst efficiënte aanval met 7 gescoorde doelpunten.

Geen al te fraaie statistieken die eigenlijk volledig in contrast staan met de aanwezige individuele kwaliteiten in beide teams en met de uitgesproken ambities om beter te doen dan vorig seizoen en wat KFC Rhodienne-De Hoek betreft,  zelfs aanspraak te maken op de Top 5!

Wat deze wedstrijd betreft, zien we dat wanneer we dieper graven er toch een aantal opmerkelijke zaken zijn die ongetwijfeld van invloed zullen zijn.

OHR Huldenberg zal zaterdag avond haar 5de thuiswedstrijd spelen. KFC Rhodienne-De Hoek werkt in Huldenberg reeds haar 3de uitwedstrijd van de maand oktober af, en een niet te onderschatten detail, het is haar eerste wedstrijd op kunstgras dit seizoen.

Een verplaatsing naar OHR Huldenberg is nooit een plezier voor de bezoekende ploeg. Het team beschikt over een stevige thuisreputatie die ze dit seizoen willen bevestigen en die ze naar alle waarschijnlijkheid ook nodig zullen hebben. OHR Thuis (5 op 12) is niet het OHR van op verplaatsing (1 op 12). Van de in totaal 11 gescoorde doelpunten scoorde OHR er 8 op eigen veld en kon het al in elke kwartier de weg naar het doel vinden.

Als we de statistieken van Rhodienne-De Hoek daar tegenover plaatsen dan zien we een team dat op verplaatsing 1 op 12 pakte en die haar 3 laatste uitwedstrijden verloor. 

Qua offensieve efficiëntie kon het tot nu toe op verplaatsing (4 uitwedstrijden), nog maar 1 doelpunt scoren binnen de eerste 75 minuten. In totaal werden er 3 doelpunten gescoord buitenshuis.

Defensief beschikken beide teams over een blok dat het vanuit de organisatie vrij goed doet. Althans kunnen ze het volhouden tot de 60ste minuut maar in het laatste half uur laten ze dan weer te veel steken vallen, wat hen al meerdere punten kostte.  

Van de in totaal 20 tegendoelpunten kreeg OHR er 13 in het laatste half uur, goed voor 65% van alle tegendoelpunten. 

Wat Rhodienne betreft zijn er dat 10 van de 17, goed voor 59% van alle tegendoelpunten.

Tactisch gezien is de kans groot dat we een K-4-3-3 tegen een K-4-3-3 zullen zien, tenzij Steven Peeters voor zijn alternatief gaat kiezen, namelijk een K-3-5-2. Langs de kant van Rhodienne zijn we ook benieuwd of Dieter van Dionant, in B-, zal kiezen voor een K-4-4-2 in ruit of gewoonweg zijn offensieve K-4-3-3 behoudt mits wat lager gepositioneerde vleugelspelers.

Die keuze zal dan ook beïnvloed worden door de beschikbare spelers. Bij OHR moesten ze de laatste 2 weken sterkhouder en kapitein Mattias Devijver missen die geveld werd door klierkoorts. Hij hernam afgelopen week dan wel de trainingen, de vraag is of hij al inzetbaar zal zijn.

Bij Rhodienne, die na een succesvolle Croky Cup campagne er de keerzijde van leerde kennen met een wekenlange volle ziekenboeg, krijgen ze ondertussen mondjesmaat hun volledige kern weer bij elkaar. Na de terugkomst van Duret afgelopen weekend zouden we wel eens toppers als Phiri en Roulez voor de eerste keer dit seizoen aan het werk kunnen zien.

OHR zal hoogstwaarschijnlijk furieus uit de startblokken komen om er voordeel uit te halen en zo Rhodienne te dwingen meer risico's te nemen, te moeten komen dus, om dan de counter als wapen te gebruiken om de klus af te maken. Om dit scenario te vermijden zal Rhodienne er voor moeten zorgen dat er niets weg gegeven wordt en dat het geduldig genoeg kan zijn tot het zogenaamde beslissende laatste half uur waar het dan weer alle kanten uit kan gaan.

‘Een finale’ … ‘Een bekermatch’ …. ‘Een zes punten wedstrijd’ … Noem het wat je wil, de confrontatie van komende zaterdag tussen OHR Huldenberg – 14de met 6 punten – en KFC Rhodienne-De Hoek – 15de met 5 punten – zal er alleszins ook eentje zijn waar het mentale een cruciale rol zal spelen. Het is vrij simpel: OHR wil, na nederlagen tegen Bierbeek en Kampenhout, een 0 op 9 koste wat koste vermijden en beschouwt een overwinning als de start van een mooie reeks terwijl Rhodienne meteen de lijn wil doortrekken nadat het vorig weekend haar eerste overwinning van het seizoen haalde tegen het SC Out-Hoegaarden van Tom Soetaers.

Met de wedstrijd van zondag in het achterhoofd tussen concurrenten KV Woluwe-Zaventem en FC Melsbroek kunnen beide ploegen zich alleszins geen gelijkspel permitteren en moeten ze volop voor de 3 punten gaan!

Een uitgebreide wedstrijdsamenvatting zal uiteraard te zien zijn op Digital Scouting.


P1 / Speeldag 9: Voorbeschouwing OHR HULDENBERG vs KFC RHODIENNE-DE HOEK

Engelen (OHR) vs Likau (KSC Grimbergen)

Bekijk hier de meest opvallende ontmoetingen van beide heren uit de eerste helft van de wedstrijd tussen OHR Huldenberg en KSC Grimbergen.

17 september 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Thomas Rypens (Aanvoerder KCVV Elewijt - P2)

Aan de vooravond van de start van de competitie gingen we in gesprek met de centrale verdediger en aanvoerder van 'de plezantste compagnie', voor onze rubriek 'Open vragen, duidelijke antwoorden!'.

10 september 2020

Lees meer

Beloften OHL: Opbouw met 'New Back'

Bekijk hier de tactische analyse van de opbouw van de beloften van OHL door middel van het 'New Back' principe.

4 september 2020

Lees meer

"Goed starten belangrijker dan ooit!"

In de aanloop naar de start van de heenronde vinden we het opportuun om even terug in de tijd te komen, namelijk 24 juni, toen de basisregels voor komend(e) seizoen(en?) bepaald werden voor het amateurvoetbal.

14 augustus 2020

Lees meer

"Het is wachten op witte rook vanuit Voetbal Vlaanderen"

Nadat er beslist werd alle wedstrijden tot en met 25 augustus te annuleren is het nu wachten op de volgende zet van Voetbal Vlaanderen. Wij geven alvast een voorzet.

7 augustus 2020

Lees meer

Dieter Van Dionant: "Bewust voor gekozen het taboe te doorprikken"

Nadat Rhodienne-De Hoek bekend maakte te maken te hebben met een Corona geval, worden morgen alle activiteiten op de club hervat. We belden met T1 Dieter Van Dionant om hier meer over te weten.

2 augustus 2020

Lees meer

MyPitch interviewt Digital Scouting: Vooruitblik op Brabantse P1

Aan de hand van een door My Pitch genomen interview waarin ons werd gevraagd de hoogste Brabantse provinciale reeks door te lichten, blikken we vooruit naar een periode waarin voetbal terug een feest zal zijn.

1 augustus 2020

Lees meer

Mini-reportage: OHR Huldenberg op stage in Brugge

OHR Huldenberg was dit weekend op stage in Brugge. Wij volgden het team en maakten er deze mini-reportage van.

26 juli 2020

Lees meer

Interview: Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek)

Een interview met Mario Cassimon (T1 - KHO Bierbeek) over o.a. de ambitie van de club, de stilstaande fases in B- en hoe het gesteld is met een aantal jongens die vorig seizoen zware blessures opliepen

21 juli 2020

Lees meer

Interview: Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal)

Een interview met Gunter Magits (T1 - VC Bertem-Leefdaal) over de o.a. de eerste training van het nieuwe seizoen en de ambities van club.

16 juli 2020

Lees meer

Seizoen 2020-2021 - Kalender Voorbereiding - P1 Vlaams-Brabant

De voorbereiding van de P1 clubs uit Vlaams-Brabant in een notendop!

10 juli 2020

Lees meer

Interview: Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg)

Een interview met Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg) over de fysieke testen en de transfer van Vincent Vergauwen van KFC Diest naar OHR Huldenberg.

26 juni 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Gunter Magits (Coach van het jaar - VC Bertem-Leefdaal / P1)

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met de coach van het jaar, Gunter Magits.

8 april 2020

Lees meer

D.S. Tactics: Ingestudeerde vrije trap

Een 'onderonsje' tussen Assalhi en Van Belle waarbij Sporting Kampenhout een ingestudeerde vrije trap bijna perfect uitspeelt door de individuele mandekking van KFC Meise om te zeilen.

19 maart 2020

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Digital Scouting sprak met Andries Vanhoof (Voorzitter Sporting Kampenhout - P1)

Aan de vooravond van de topper tegen Rhodienne-De Hoek vonden we het gepast om met voorzitter Andries Vanhoof aan tafel te zitten en wat dieper te graven in het succesverhaal van Sporting Kampenhout.

20 februari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 21: Voorbeschouwing KFC RHODIENNE-DE HOEK vs SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Rhodienne-De Hoek en Sporting Kampenhout

18 februari 2020

Lees meer

P1 / KV WOLUWE-ZAVENTEM maakt nieuwe T1 bekend

Lees hier het interview van de kersverse nieuwe T1 van KV Woluwe-Zaventem: Hayk Milkon

3 januari 2020

Lees meer

P1 / Speeldag 15: Voorbeschouwing KFC DIEST - SPORTING KAMPENHOUT

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd tussen KFC Diest en Sporting Kampenhout

10 december 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Ives Cordier (Nieuwe T1 - VK Liedekerke)

Digital Scouting sprak met de kersverse T1 van VK Liedekerke, Ives Cordier.

3 november 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 5: Voorbeschouwing SC Aarschot vs VK Liedekerke

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

27 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 4: Voorbeschouwing HO Bierbeek vs Sporting Kampenhout

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

21 september 2019

Lees meer

P1 / Speeldag 3: Voorbeschouwing OHR Huldenberg vs KFC Diest

Lees hier onze voorbeschouwing van de wedstrijd

14 september 2019

Lees meer

Interview Steven Peeters (T1 - OHR Huldenberg - P1) - Stage Maastricht

T1 Steven Peeters aan het woord tijdens de stage van OHR Huldenberg (P1) in Maastricht.

27 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

Digital Scouting sprak met Jeroen Winderickx (T1 - VK Liedekerke - P1)

24 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode - P2)

Digital Scouting sprak met Stef Feyaerts (T1 - Stormvogels Haasrode)

23 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijk - SCOH - P1)

Digital Scouting sprak met Siegi Hendrickx (Sportief Verantwoordelijke - SC Out-Hoegaarden)

13 juli 2019

Lees meer

Het project van Nico Van Roost & Kurt Nys bij KOSC Wijgmaal (T1 - KOSC Wijgmaal - U23)

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen komt u met dit artikel meer te weten over de samenwerking en nieuwe uitdaging van beide heren.

12 juli 2019

Lees meer

Open vragen, duidelijke antwoorden! Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

Digital Scouting sprak met Wilfried Vander Haegen (Videoanalist - OHR Huldenberg - P1)

3 juli 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x