1 mei 2020

1 mei: Het startsignaal van een unieke actie!

Het was Sporting Kampenhout die een tweetal weken geleden het voorzet gaf en daarom geven we graag het woord aan initiatiefnemer en Algemeen Manager van de club, David Pannis.

Het idee was om met de clubs uit 1ste provinciale van Vlaams-Brabant en Digital Scouting samen te komen om te brainstormen en te kijken hoe we als voetbalclubs ons steentje konden bijdragen aan de samenleving in deze bijzondere Corona periode. Met Digital Scouting hebben we een neutrale partner die alle clubs rond de tafel kon samenbrengen en in een mum van tijd zaten we met z’n allen online te vergaderen, wat op zich al een unicum is!”

Van meet af aan namen een aantal mensen het voortouw aan het project en ik wil hierbij Jasper Michielsen (FC Melsbroek), Bas Belfi (KV Tervuren-Duisburg), Digital Scouting en onze voorzitter Andries Vanhoof extra bedanken voor al het werk dat ze op zich genomen hebben. We gingen zeer constructieve gesprekken aan met iedereen en voelden meteen dat er iets moois op til was. We wilden een actie starten die gelinkt was aan sport en waarbij we een goed doel konden steunen. Zo gingen we snel in de richting kijken van de G-Sporters die het in deze tijden ook moeilijk hebben en die toch wat minder in de aandacht komen.

In totaal kwamen we drie keer virtueel samen en op tien dagen tijd hebben we een uniek gezamenlijk concept bedacht. Gedurende de ganse maand mei zullen we dus een virtuele wedstrijd spelen waarbij we het als ‘P1UNITED’ opnemen tegen het genadeloze FC COVID-19, waarvan we in de heenwedstrijd kansloos verloren met 0-5. Ondertussen zijn we bekomen van deze pandoering en zijn we strijdvaardig klaar voor revanche!

Om deze terugwedstrijd te winnen, rekenen we op de supporters en sympathisanten van onze provinciaal voetbal die een ticket aan 5 euro kunnen kopen voor deze virtuele wedstrijd om zo de actie te steunen. Onze P1UNITED ploeg zal per 250 verkochte tickets een doelpunt scoren en we mikken dus op minimaal 6 doelpunten om FC COVID-19 definitief huiswaarts te sturen. We willen er vooral, samen met onze fans, een leuke actie van maken. Zo zullen we 20 ‘P1 abonnementen’ verloten die, volgend seizoen, toegang geven tot alle wedstrijden van elke deelnemende club .

Verder zullen er nog leuke updates volgen in de loop van de wedstrijd … meer mag ik momenteel echt niet verklappen (lacht).

Bedankt David!

1 mei: Het startsignaal van een unieke actie!