7 mei 2020

'Als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren'

De start van de wedstrijd deed absoluut het beste vermoeden in de Anti-Corona Stadion. Bij de eerste corner was het meteen raak voor P1UNITED nadat Arne Vanguchte (KV Kester-Gooik) het leer tegen de touwen knalde met een afstandsschot om u tegen te zeggen!

Acht minuten later verdubbelde Nicolas Verhas (FC Melsbroek) de score na een aanval via de rechter flank en strafte hij zo een makke FC COVID-19 voor de tweede keer af.

Een razende openingsfase met 2-5 op het scorebord en nog 78 minuten op de klok.

Vanaf dan is het nochtans FC COVID-19 die de wet bepaalt nadat het zich aan ons spel aangepast heeft. ‘Als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren’ zullen ze gedacht hebben, en ja we moeten achteruit kruipen.

Verdedigen is ook een kunst. Op een paar dreigingen na kan ons blok de aanvalsgolven neutraliseren en zijn we zelfs af en toe gevaarlijk op een tegenaanval.

Minuut 21 is daar het perfecte voorbeeld van. Na opnieuw een goed opgebouwde Covidse aanval wordt de pressing ingezet door het trio Scheerens – Stiens – Yangassa van Rhodienne-De Hoek en is het Branco Rubenschuh (VC Bertem-Leefdaal) die de bal intercepteert en centraal meteen doorspeelt op Thomas Hendrickx (KHO Bierbeek). Deze aarzelt geen seconde en speelt diep naar Joren Nijs (SC Out-Hoegaarden) die in één tijd Maxim Put (Sporting Kampenhout) kan bereiken in de rug van de verdediging. Een onverwachte lage knal van Maxim verrast vriend en vijand en het derde doelpunt is een feit! 3-5 en we zijn zowaar halfweg na 21 minuten. Bedankt aan onze fans die ons hiermee tot nu toe vooruit gestuwd hebben!

(Bekijk hier het derde doelpunt en lees verder onder de video)


Opgelucht en trots kunnen we nu verder op onze elan maar we beseffen dat de laatste loodjes het zwaarst wegen en dat het niet zo simpel zal zijn als het lijkt. Bij FC COVID-19 zien we ondertussen weer verbetenheid en enkel met de onvoorwaardelijke steun van ons publiek zal deze opdracht lukken!

'Als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren'

De Apotheose!

Niets is mooier aan voetbal dan in de laatste minuut de winning goal te scoren en tot in de vroege uurtjes samen te vieren en het glas te heffen op een machtige apotheose?

Lees meer

Dankwoord van S-Sport Recreas

Sinds de start van onze campagne op 1 mei, ten voordele van de G-Sporters, hebben we al een ongelooflijk bedrag van 6660 euro (!) verzameld.

26 mei 2020

Lees meer

SENSATIONEEL: G-Voetbalster Daniela scoort gelijkmaker!

Met nog 14 minuten op de klok hebben we alle troeven in handen om deze tegenstander met de grond gelijk te maken! Erop en erover nu?

25 mei 2020

Lees meer

P1UNITED laadt de batterijen op tijdens de rust!

Na een teleurstellende heenwedstrijd waarin met 0-5 verloren werd was een nieuwe pandoering een absolute ’No Go’ voor P1UNITED. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen een team dat zich net als een virus perfect kan aanpassen aan de omstandigheden…

14 mei 2020

Lees meer

De 5 eerste 'P1 All-Ground abonnement' winnaars zijn gekend!

Bekijk hier de eerste trekking en kom te weten wie de winnaars zijn.

10 mei 2020

Lees meer

Alle hens aan dek bij FC COVID-19

P1UNITED riekt bloed en gaat verder op haar elan!

4 mei 2020

Lees meer

P1UNITED start furieus aan de wedstrijd!

Beleef hieronder onze eerste doelpunt van de terugwedstrijd tegen FC COVID-19

2 mei 2020

Lees meer

1 mei: Het startsignaal van een unieke actie!

Het was Sporting Kampenhout die een tweetal weken geleden het voorzet gaf en daarom geven we graag het woord aan initiatiefnemer en Algemeen Manager van de club, David Pannis.

1 mei 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x